info - ples


predstava, predstavljanje

Plesna predstava 'What A Wonderful World' u AKC Medika

Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva na prezentaciju umjetničke rezidencije mladih plesnih umjetnica Else Mourlam i Sonie Borkowicz, koje su od 11.4.2017. u AKC Medika razvijale interdiciplinarnu plesnu predstavu inspiriranu terorističkim napadima 'What A Wonderful World'. Izvedbe će se održati 2. i 3. svibnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!
 
obljetnica, proslava

'Go Out And Dance' na Zrinjevcu

Velika proslava Svjetskog dana plesa pod nazivom 'Go Out And Dance' će se održati u subotu, 29. travnja, od 11 do 14 sati na Zrinjevcu, u samom središtu Zagreba uz zanimljiv i bogat umjetnički program tijekom kojeg će građani i svi ljubitelji plesa moći uživati u plesnim točkama i vježbama mnogobrojnih plesnih grupa, u organizaciji Plesnog centra Tala.
 
obljetnica, proslava

Međunarodni dan plesa 2017.

Međunarodni dan plesa svake godine se obilježava 29. travnja. Ovogodišnju međunarodnu poruku koja se čita prije izvođenja prigodnog programa napisala je koreografkinja, Trisha Brown, a hrvatsku poruku naš cijenjeni baletan, koreograf i pedagog, Miljenko Vikić.
 
predstava, najave

The Great Gatsby - baletni 'blockbuster' u zagrebačkoj Areni

Nakon rasprodane europske turneje i ukupno oko sedamdeset tisuća gledatelja u zagrebačku Arenu u subotu, 14. listopada, stiže 'The Great Gatsby Ballet', najavljen kao 'baletni blockbuster i neponovljivi spektakl' koji je oduševio publiku u Berlinu, Frankfurtu, Hamburgu, Beču i Ženevi.
 
obljetnica, proslava

Međunarodni dan plesa - Rijeka Go Out And Dance

Prostor Plus 29. travnja organizira ples brojnih riječkih plesnih skupina, organizacija i plesača. Čitanjem svjetske i hrvatske plesne poruke, Rijeka će postati još jedan hrvatski grad koji se priključuje globalnom svjetskom projektu proslave Svjetskog dana plesa.
 
predstava

Svjetski dan plesa - Popijte kavu ispod trepavica u ZPC-u

Diljem svijeta dnevno se popije preko dvije milijarde šalica kave, a onu napravljenu prema recepturi koreografkinje Zrinke Lukčec Kiko, može se naručiti isključivo u Zagrebačkom plesnom centru u 20 sati 28. i 29. travnja, kada se ujedno obilježava i Svjetski dan plesa. Osim subotnje premijere nove predstave, sve posjetitelje očekuje cjelodnevni zabavni program.
 
predstava, predstavljanje

Splitski Balet na gostovanju u Ljubljani i Dresdenu

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split odlazi na novu međunarodnu mini-turneju u sklopu koje će nastupiti na baletnim gala-večerima u Ljubljani i Dresdenu. Plesači splitskog Baleta Ekaterina Kuznjecova i Aleksandar Korijakovski izvest će duet 'On the Edge' koreografa Igora Kirova.
 
festival

Punoljetno izdanje plesne manifestacije Platforma.hr

Platforma.hr, manifestacija koja omogućuje plesnim umjetnicima da predstave svoj rad i ostvare međusobnu suradnju, ove godine postaje punoljetna - njezino osamnaesto izdanje održat će se od 20. travnja do 14. svibnja na nekoliko zagrebačkih lokacija.
 
predstava

Dvije premijere za početak plesne sezone ZPC-a

Početak proljetne plesne sezone Zagrebački plesni centar obilježit će dvjema premijerama, voajerizmom inspiriranom predstavom Andreje Solomun, Eme Janković i Judite Franković 'Room N°7' u subotu, 8. travnja, te pričom '#notreal' nadahnutom odnosom virtualnog i realnog u režiji koreografa Svena Bahata u subotu, 15. travnja.
 
radionica, kolonija

Ansambl LADO organizira radionice tradicijskih plesova

Umjetnički voditelji Ansambla Lado Vlatka Hlišć i Alen Šušković svake će subote voditi radionice tradicijskih plesova s repertoara Ansambla Lado za sve zainteresirane polaznike u dobi od 16 do 35 godina koji imaju iskustvo bavljenja folklorom. Prijave su u tijeku.
 
natječaj

Međunarodni koprodukcijski fond – natječaj

Objavljeni su novi rokovi za prijavu na prošle godine pokrenut fond Goethe-Instituta. On je namijenjen poticanju koprodukcija iz području kazališta, plesa, glazbe i performansa u kojima su hibridni i interdisciplinarni formati kao i upotreba digitalnih medija jedna od glavnih komponenti. Idući rok za prijavu je 30. travnja 2017.!
 
predstava

Premijera predstave 'Alisa u zemlji čudesa' u Poreču

Premijera predstave Umjetničke škole Poreč  'Alisa u zemlji čudesa', nastale u režiji i koreografiji Andreje Široki, održat će se 2. travnja, u 19 sati, u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ulaz na predstavu je slobodan!
 
koncert

Čuvajmo naše blago - Ansambl LADO u zagrebačkoj Areni

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO najavljuje posebni kulturni spektakl u Areni Zagreb. Do sada najveći hrvatski koncert predstavnika najljepše hrvatske glazbene i plesne tradicije pod sloganom 'Čuvajmo naše blago' očekuje nas 3. lipnja u 20 sati.  
 
predstava, projekcija

Plesno-filmska uvertira u bogat proljetni program ZPC-a

Plesni filmovi, u kontekstu svih vrsta i rodova filmske umjetnosti, 30. će ožujka ponovno na jednu večer zavladati prostorom Zagrebačkog plesnog centra. Već dan nakon, atmosferu će dodatno ugrijati ples Nikoline Komljenović u sklopu uspješnice Objekt u subjekt prelazi # kralježnica. Zagrebačka publika će 1. travnja uživati u jedinstvenoj svjetskoj izvedbi iste predstave, ali u glitter izdanju.
 
festival

Karlovac Dance Festival 007

Centar za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. poziva na sedmi Karlovac Dance Festival (KDF 007) - ediciju posvećenu suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade. Ovogodišnji KDF je raspodijeljen u četiri izdanja, a prve predstava vas očekuje 31. ožujka.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Razlikovanja'

Premijera plesne predstave Razlikovanja autorice i koreografkinje Irme Omerzo održat će se u petak, 24. ožujka u Predvorju kina SC s početkom u 20 sati. Ulaz s pozivnicom.
 
predstava

Premijera predstave 'Šumastikus' u ZPC-u

Nagrađivani glumci Sanja Milardović i Petar Cvirn, u zajedničkoj su režiji i izvedbi ostvarili dječju predstavu “Šumastikus“. Njezina prva izvedba, 18. ožujka, najavljuje bogatu sezonu premijera Zagrebačkog plesnog centra... 
 
predstava

Premijera "Cabareta D'Annunzio" u riječkome HNK 17. ožujka

Glazbena komedija "Cabaret D'Annuzio" Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koja u formi kabarea govori o životu talijanskog pjesnika, ratnika, političara i protofašista Gabrielea D'Annunzija, premijerno će se izvesti na sceni riječkoga HNK 17. ožujka, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare. 
 
natječaj, audicija

IUI Transition Dance Company Beograd – poziv na audiciju

Institut za umetničku igru iz Beograda otvara novu plesnu trupu u Beogradu pod nazivom IUI Transition Dance Company, koja će se premijerno predstaviti u 2017. godini s predstavom u koreografijama domaćih i stranih priznatih umjetnika. Audicija će se održati 18. i 19. ožujka 2017. godine s početkom u 10 sati u Institutu za umetničku igru. Na audiciju su pozvani i umjetnici iz regije.
 
radionica, kolonija

Radionice IMRC kolektiva u ožujku u Zagrebačkom plesnom centru

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC) tijekom ožujka će održavati inkluzivne plesne radionica za početnike i napredne u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10. Novost je program Intenziv radionica koje se održavaju od 20. do 23. ožujka od 9,30 do 13 sati. Improvizacijski dio vodit će Aleksandra Janeva Imfeld, a koreografski lab Iva Nerina Sibila.
 
predstava

Plesna predstava 'Odraz' Marije Šćekić u ZPC-u

Nakon višegodišnjeg izbivanja s domaće plesne scene, Marija Šćekić zagrebačkoj publici predstavlja svoju novu autorsku plesnu predstavu 'Odraz' u izvedbi Lucije  Mikas, nastavnice suvremenog plesa i Elvisa Hodžića, plesača breakdancea. Predstava se održava u petak, 10. ožujka i u subotu, 11. ožujka, u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10).
 
najave

Humanitarna akcija Baleta HNK u Zagrebu

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, u suradnji s International Women’s Club Zagreb, uoči premijere slavnoga baleta 'Labuđe jezero' P. I. Čajkovskoga organizira humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pomoć jednoj od plesnih udruga iz neke od istočnih regija Republike Hrvatske, koja se suočava s velikom depopulacijom i teškom ekonomskom situacijom.
 
festival, poziv za prijedloge

Festival u Kazahstanu poziva hrvatske umjetnike

Međunarodni festival nacionalnih kultura 'Spirit of Desht-I-Kipchak' koji će se održati od 14. do 19. rujna u Astani, u Kazahstanu, poziva na prijavu umjetnike i umjetnice iz Hrvatske. Rok prijave je 15. travnja 2017.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku'

Premijera prve KUFER-ove plesne predstave 'Rapsodija za tri glave, šest stopala i deset ruku', u koreografiji mlade nagrađivane koreografkinje i plesačice Nastasje Štefanić, održat će se u petak, 10. ožujka, u 20 sati, u Teatru &TD. Reprizna izvedba predviđena je za subotu u 20 sati.
 
predstava

Romantični bijeli balet 'La Sylphide' premijerno u HNK Split

Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split premijerno će u petak, 10. ožujka, izvesti 'La Sylphide', jedan od najstarijih sačuvanih romantičnih 'bijelih' baleta. Koreografiju velikog danskog koreografa Augusta Bourneonvillea na splitsku scenu prenosi danska koreografkinja Karina Elver, uloge su povjerene solistima i ansamblu splitskog Baleta, a glazbu Hermana Severina Løvenskiolda izvodi Orkestar HNK Split pod ravnanjem maestra Harija Zlodre.
 
predstava

Poznati finski balet Tero Saarinen Company 30. ožujka u HNK-u Zagreb

Finska baletna kompanija Tero Saarinen Company, jedna od značajnijih europskih suvremenih plesnih skupina, gostovat će u četvrtak 30. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu s plesnom predstavom 'Morphed', koreografiranom na glazbu poznatog finskog skladatelja i dirigenta Esa-Pekke Salonena.
 
natječaj, rezidencijalni program

Rezidencijalni program Mediteranskog plesnog centra 2017. - poziv umjetnicima

Mediteranski plesni centar poziva profesionalne plesne umjetnike da postanu dio programa u 2017. godini i prijave se za rezidencijalni boravak u Svetvinčentu. Rok za prijave traje do 20. ožujka 2017.!
 
predstava

Izvedba predstave 'U očima' u Mediteranskom plesnom centru

Povodom otvorenja nove razvojne faze centra, Mediteranski plesni centar će ugostiti lokalne umjetnike, već dobro poznate i priznate u Europi i šire - Robertu Milevoj i Matiju Ferlina koji će 4. ožujka, u 19 sati, zajedno s umjetnicom Zrinkom Užbinec izvesti predstavu 'U očima'.
 
natjecanje

Otvoreni kup Hrvatske u plesu

Otvoreni kup Hrvatske u plesu, pod nazivom Ultimate Dance Explosion, ove će se godine održati u organizaciji Hrvatskog show dance saveza i Plesnog kluba Megablast na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. ožujka. Prijave na natjecanje traju do 24.02.2017.
 
predavanje, tribina

'Životni put jedne nacionalne prvakinje i jednog baletnog prvaka'

U zadnjem tjednu izložbe 'Orašar - najljepša božićna bajka' u srijedu, 22. veljače, u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt održat će se razgovor Edine Pličanić i Leonarda Jakovine na temu 'Životni put jedne nacionalne prvakinje i jednog baletnog prvaka'.
 
predstava

Premijera baleta 'Tri sestre' u Teatru &TD

Premijera baleta 'Tri sestre' redateljsko- dramaturškog dvojca Manojlović/Đula održat će se u četvrtak, 23. veljače, s početkom u 20 sati, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD.
 
predstava

Glazbeno-plesna predstava 'Nevidljivo vrijeme' u ZPC-u

Glazbeno-plesna predstava u 'Nevidljivo vrijeme', nastala u koprodukciji Zagrebačkog plesnog centra i Muzičkog biennala Zagreb, održat će se 17. i 18. veljače u ZPC-u.  
 
natječaj, audicija

ZPA - audicija za projekt u suradnji s Matijom Ferlinom

Zagrebački plesni ansambl organizira audiciju za izvođače i izvođačice za sudjelovanje u novom projektu radnog naslova 'Izvedba' hrvatskog koreografa i redatelja Matije Ferlina. Pozivaju se svi zainteresirani, koji smatraju da posjeduju visoku razinu izvedbeno-tehničke spreme, snažni autorski habitus, iskustvo rada na improvizaciji, te otvorenost i spremnost za rad da se prijave najkasnije do 1. ožujka 2017.
 
predavanje, tribina

Mali razgovori o izabranim baletnim temama u Muzeju za umjetnost i obrt

U povodu održavanja izložbe 'Orašar – najljepša božićna bajka' održava se ciklus predavanja u Muzeju za umjetnost i obrt. U srijedu, 15. veljače, u 19 sati, u atriju MUO-a održat će se druženje pod nazivom 'Mali razgovori o izabranim baletnim temama'.
 
obavijest

Odabrano 11 plesnih predstava koje će gostovati širom Hrvatske

Nacionalni projekt Plesna mreža Hrvatske objavio je rezultate ovogodišnjeg natječaja. Od 28 plesnih predstava koje su bile prijavljene, stručni žiri odabrao je njih 11 koje će do kraja 2017. gostovati u kazalištima te na kazališnim festivalima diljem Hrvatske.
 
predstava

'Love is all' - plesna predstava na temu istospolne ljubavi

'Love is all' naziv je plesne predstave suvremenog izričaja koja obrađuje temu istospolne ljubavi, a izvodi se na autorsku glazbu Darka Terlevića, Stanislava Grdakovića i Marka Rogića. Predstava ima premijeru dana 22. veljače, u 20 sati, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci.
 
obavijest

Splitski plesači gosti na gala-večeri Prvog Europskog baletnog Grand Prixa

Plesači Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split, baletna prvakinja Irina Čaban Bilandžić i solist Ivan Boiko nastupit će kao posebni gosti Europskog baletnog Grand Prixa u Beču.
 
natječaj

Ibsen stipendije za dramu i izvedbene umjetnosti

Stipendije Ibsen se dodjeljuju inovativnim projektima u polju drame i izvedbenih umjetnosti s ciljem poticanja kritičkog diskursa vezanog za egzistencijalne i društvene teme u odnosu na Henrika Ibsena. Rok prijave je 30.4.2017.
 
predstava

Dvanaest plesnih izvedbi u veljači u ZPC-u

Očekuje nas čak dvanaest plesnih izvedbi u Zagrebačkom plesnom centru u veljači. Osim suvremenih koraka, posjetitelji će moći uživati i u dodatnom programu iz područja plesne umjetnosti - od dječje predstave 'Pinokio' koja je na rasporedu 12. i 19. veljače, u 11 sati, do 'Plesnih filmskih večeri' koje će se održati 23. veljače, s početkom u 20 sati.
 
predstavljanje

Predstavljen pretprogram 68. Dubrovačkih ljetnih igara

Na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama bit će izvedeno oko 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa, a dva premijerna naslova u dramskom programu bit će 'Gospoda Glembajevi' Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena te '#Držić - Viktorija od neprijatelja' autora Hrvoja Ivankovića u režiji Ivice Boban, rečeno je u četvrtak na predstavljanju pretprograma Igara.
 
predstavljanje

Predstavljanje novog broja časopisa Kretanja

Hrvatski centar ITI i Časopis za plesnu umjetnost Kretanja pozivaju na predstavljanje novog broja časopisa Kretanja/Movements 26, jedinog časopisa za plesnu umjetnost u Hrvatskoj, koje će se održati u petak, 27. siječnja, u 19:00 sati, u Knjižari Ljevak, u Zagrebu.
 
predavanje, tribina

Ususret tridesetoj obljetnici Eurokaza - Kako je festival postao producent?

U sklopu ciklusa 'Letvom na kazalište', u Kulturno informativnom centru će se u srijedu, 18. siječnja, u 19 sati, održati tribina na temu: Ususret tridesetoj obljetnici Eurokaza - Kako je festival postao producent?
 
natječaj

Plesna mreža Hrvatske objavila natječaj za gostovanja u 2017.

Autori na području suvremenog plesa i pokreta mogu do 31. prosinca 2016. prijaviti svoje predstave na natječaj Plesne mreže Hrvatske za gostovanja u 2017. godini. U istome roku traje i javni natječaj za producenta, odnosno producenticu Plesne mreže Hrvatske.
 
predavanje, tribina

Razgovarati tijelima - predavanje o baletu

Predavanje o baletu zaključit će ciklus predavanja 'Razgovarati tijelima: o čemu govorimo kad govorimo plesom', a održat će se u utorak, 20. prosinca, u 18,30 sati, u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora.
 
predavanje, tribina

Moderni balet ili suvremeni ples? - povijest festivala Tjedan suvremenog plesa

U sklopu ciklusa 'Letvom na kazalište', u Kulturno informativnom centru će se u srijedu, 14. prosinca, u 19 sati, održati tribina na temu: Moderni balet ili suvremeni ples? - povijest festivala Tjedan suvremenog plesa.
 
predstava

Premijera predstave 'Mogući koncert / granice' Mirjane Preis

Premijera predstave 'Mogući koncert / granice' Mirjane Preis održat će se u četvrtak, 15. prosinca, s početkom u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru. Reprizna izvedba slijedi u petak, 16.prosinca, u isto vrijeme.
 
festival

Gala večer plesa u CeKaTe-u

U sklopu Gala večeri plesa na pozornicu CeKaTe-a  u subotu 10. prosinca, u 19:00 sati,  stižu pobjednici TREPS festivala; izvrsne plesne grupe koje će izvesti nagrađene koreografije klasičnog, modernog, urbanog i show plesnog izričaja.
 
predstava

'Bouquets from the Finest Graves' premijerno u ZPC-u

Premijera predstave 'Bouquets from the Finest Graves', Martine Granić održat će se u petak, 9. prosinca, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru. Baza ovog intimnog autorskog rada je ljubavna Instagram poezija prema Lordu Draculi koji personificira vječnu ljubav koja će sigurno doći bez obzira na vremensku komponentu.
 
najave

Zimski program karlovačkog plesnog centra F.R.E.E. D.A.N.C.E

Karlovački Centar za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E  najavljuje programe suvremenih plesnih predstava za odrasle i one najmlađe, projekte Zimskog izdanja KDF006, te radionice i predstave koje su dio Adventskog plesnog čarobnog druženja.
 
predstava

Premijera plesne predstave 'Odraz' u Zadru

Premijera plesne predstave 'Odraz' u koreografiji i režiji Marije Šćekić i izvedbi plesačice suvremenog plesa Lucije Mikas i Elvisa Hodžića, plesača breakdancea, održat će se 10. prosinca, u 20 sati, u zadarskom HNK-u.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu