info -


predstavljanje, djeca, mladi

Okupljanje čitatelja Harryja Pottera povodom izlaska nove knjige 'Harry Potter i ukleto dijete'

Algoritam poziva na veliko druženje čitatelja Harryja Pottera povodom izlaska nove knjige 'Harry Potter i ukleto dijete' koje će se održati istovremeno u tri grada, u petak, 20.siječnja, s početkom u 18:00 sati, u Zagrebu, Rijeci i Osijeku.
 
predstava, djeca, mladi

Mjuzikl za djecu 'Matilda' u zagrebačkome HNK-u

Iznimno uspješni dječji mjuzikl 'Matilda', u režiji Nine Kleflin i na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, u nedjelju, 22. siječnja, gostuje na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u dva termina – u 17 i u 19 sati.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj 'Rudolf i Margita Matz'

Hrvatsko društvo skladatelja raspisuje Natječaj za stimulaciju stvaralaštva mladih skladatelja iz sredstava fonda 'Rudolf i Margita Matz'. Na natječaj se mogu prijaviti učenici, studenti i diplomirani skladatelji, kao i ostali mladi autori koji se bave skladanjem ozbiljne glazbe i koji žele postati profesionalni glazbenici. Rok za prijavu je 30. siječanj 2017.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Upisi u 31. generaciju škole glume Ri Teatra

Ri Teatar organizira 31. Školu glume za uzrast iznad 17 godina koja će se odvijati u Kulturnom centru Kalvarija. Škola će trajati 4 mjeseca, od veljače 2017. do svibnja 2017., te će se održavati subotom i nedjeljom, a povremeno i  probe tokom tjedna. Početak je predviđen za 4. veljače 2017., a diplomska predstava će biti izvedena krajem svibnja 2017.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Robot u knjižnici - upoznavanje mBot robota u koprivničkoj knjižnici

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica poziva na radionicu robotike 'Robot u knjižnici' koja će se održati u četvrtak, 12. siječnja, u 13:00 sati. Dolazak je potrebno najaviti do srijede, 11.1.2017. u Dječjem odjelu.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionice za školarce u CeKaTeu na Trešnjevci

Zima na Trešnjevci naziv je programa radionica za školarce za vrijeme zimskih praznika. Plesna, medijska, dizajnerska i kiparska radionica održat će se od 9. do 13. siječnja, od 10:00 do 12:00 sati.
 
festival, djeca, mladi

2. KinoKino Festival

Drugo izdanje KinoKino Festivala – Međunarodnog filmskog festivala za djecu, koji mališanima nudi poseban i drugačiji doživljaj odlaska u kino, održat će se u zagrebačkom kinu Europa od utorka, 21. veljače, do nedjelje, 26. veljače 2017. Natječaj za prijavu za sudjelovanje u dječjem žiriju otvoren je do 11. siječnja o.g.
 
djeca, mladi

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu do 15 godina

Na 48. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, održanoj 20. prosinca 2016. godine donesena je odluka o pravu na besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba za djecu od rođenja do konca kalendarske godine u kojoj navršavaju 15 godina života, a koja imaju prebivalište u Gradu Zagrebu.
 
predstava, djeca, mladi

Školarcima Žar ptica daruje šest besplatnih predstava

GK Žar ptica svim osnovnoškolcima od 08. do 11. siječnja, 2017., priređuje pravu kazališnu poslasticu. Naše najuspješnije kazalište za djecu poziva sve učenike da školske praznike provedu na malo drugačiji način – u Bijeničkoj 97, gdje će im  tijekom 4 dana školskih praznika prikazati 6 svojih velikih uspješnica.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatne radionice u vrijeme zimskih praznika u KUC Travno

Djeca školskog uzrasta mogu se prijaviti na besplatne radionice koje će se održavati za vrijeme praznika u Kulturnom centru Travno. Prijave traju do 5. siječnja 2017., a broj sudionika je ograničen.
 
djeca, mladi

Bajkomanija u Gradskoj knjižnici Pazin

Gradska knjižnica Pazin već osam godina provodi projekt Bajkomanija u predbožićno vrijeme. Pričaonice u knjižnici te predstave za djecu održat će se ove godine od 19. do 22. prosinca.
 
projekcija, djeca, mladi

Pametno kino: Artur Božić

Ove predblagdanske subote, 17. prosinca, najmlađu tuškanačku publiku zabavit će animirac 'Artur Božić', a nakon projekcije druženje se nastavlja novom maštovitom kreativnom radionicom.
 
predstava, djeca, mladi

Hrvatska inačica predstave 'Čuvaj se vuka ili Crvenkapica' u HKD-u na Sušaku

Hrvatska inačica predstave za djecu i obitelji 'Čuvaj se vuka ili Crvenkapica'/'Attenti al lupo ovvero Cappuccetto Rosso', koju je, kao posebni projekt HNK Ivana pl. Zajca, režirao Giorgio Amodeo u subotu je premijerno prikazana u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.
 
predstava, djeca, mladi

Opera za djecu 'Mijau' u Loparu

U ponedjeljak, 12. prosinca, iz loparske će škole dopirati zvuci opere! Naime, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije te u suradnju Centra za kulturu Lopar i Udruge Dijamant Klasika Rijeka, bit će izvedena dječja opera 'Mijau', s početkom u 11,00 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Stota izvedba predstave 'Maca Papučarica' u ZKL-u

Pripovijest Ele Peroci o Maci Papučarici koja sakuplja papuče neuredne djece, oduševila je mnoge naraštaje: prvo kao priča koja se sluša prije spavanja, zatim kao slikovnica uz koju su mnogi naučili čitati a potom i kao lektirni naslov. Stota izvedba 'Mace Papučarice' održat će se u četvrtak, 8. prosinca, u 18 sati.
 
koncert, djeca, mladi

Počinje ciklus Più Mosso - 2016.17.

U srijedu, 7. prosinca 2016., na rasporedu je prvi koncert iz ciklusa Più mosso – Mladi zadarski glazbenici. Kroz niz nastupa mladih Zadrana koji se bave klasičnom glazbom, studiraju ili su tek završili studij, ovaj niz koncerata služi kao platforma i kao impuls za razvoj njihovoj koncertnog života.  
 
predstava, djeca, mladi

'Snježna bajka' - zimska fantazija u 'Zajcu'

HNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. prosinca, u 18 sati, postaje daleko kraljevstvo premijerom 'Snježne bajke', glazbeno-plesne, operno-dramske, hrvatsko-talijanske, primorsko-goranske zimske fantazije. Priča je to o odbjegloj kraljevni ledenog dodira koja je još kao malena djevojčica pobjegla u šumu, a koju osim čitavog njenog kraljevstva, i publika pomaže pronaći.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera pričopredstave 'Božićna priča' u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka

Najnovija u slijedu ciklusa pričopredstavi Gradskog kazališta lutaka Rijeka je 'Božićna priča' Charlesa Dickensa u režiji Maje Katić. Svoju premijernu izvedbu doživjet će 2. prosinca, u 18 sati, u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.
 
koncert, djeca, mladi

Čarobna frula - koncert za djecu

U petak i subotu, 9. i 10. prosinca 2016., Simfonijski orkestar HRT-a i Hrvatska glazbena mladež udružuju se u projektu kojim djeci predstavljaju slavnu operu 'Čarobna frula' W. A. Mozarta, pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog. 
 
festival, djeca, mladi

2. međunarodni dječji festival 'Čarobna frula'

Na 2. međunarodnom dječjom festivalu 'Čarobna frula', koji će se od 1. do 4. prosinca održati u Centru za kulturu Maksimir, nastupit će ukupno 117 izvođača u dobi od 3 do 15 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Italije, Bugarske, Slovenije i Srbije. Ulaz na sve koncerte je slobodan!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Otvorene prijave za 6. Školu animiranog filma u Puli

Intenzivna 6. Škola animiranog filma (ŠAF) bit će održana u Klubu Pulske filmske tvornice prva dva vikenda u prosincu, odnosno 3. i 4. te 10. i 11. prosinca, od 16 do 20 sati. Vodit će ju Marko Zdravković-Kunac uz asistenciju Vanje Ujčića i Lare Šebelja. Zainteresirani osnovnoškolci se mogu prijaviti do petka, 2. prosinca, do 12 sati.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera 'Vjetropole' u Dječjem kazalištu Dubrava

Dječje kazalište Dubrava najavljuje novu predstavu pod nazivom 'Vjetropola'. Priča Brune Margetića blagdanska je obiteljska priča o vjetru i Zagrebu. Zagreb je metropola, osim kad zapuše jak vjetar. Tad postaje  - Vjetropola. Premijera će se održati 2. prosinca, u 19 sati, a prva izvedba za građanstvo bit će 3. prosinca, u 18 sati.
 
predstava, djeca, mladi

'Carevo novo ruho' premijerno u četvrtak u 'Trešnji'

Gradsko kazalište 'Trešnja' kao posljednju premijeru u ovoj kalendarskoj godini najavljuje u četvrtak, 1. prosinca, predstavu 'Carevo novo ruho' u zajedničkoj režiji Krešimira Dolenčića i Paola Tišljarića, najavljenu kao modernu verziju književnoga klasika koja na svjež način prenosi pouke i poruke popularne bajke Hansa Christiana Andersena.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera 'Snježne kraljice' u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Ove godine, Zagrebačko kazalište lutaka obilježava ulazak u Advent premijerom slavne Andersenove bajke 'Snježna kraljica' u petak, 2. prosinca, s početkom u 19 sati.
 
projekcija, djeca, mladi

Pametno kino - subotnje filmsko kreativne matineje za djecu

Pametno kino, edukativno-zabavni program za najmlađe u kinu Tuškanac, u subotu, 26. studenog, u 11 sati, donosi novi uspješni i gledani remake Disneyevog klasika 'Knjiga o džungli' iz 1967. godine. Nakon projekcije zabava za najmlađe nastavlja se u predvorju kina dramskom i žonglerskom radionicom. Radionica traje 60 minuta i namijenjena je djeci od 5 do 10 godina, ali dobrodošla su djeca svih dobi uz obaveznu roditeljsku pratnju.
 
predstava, djeca, mladi

U GKL Split premijerno izvedena predstava 'Moje je ime Anne Frank'

Predstava 'Moje je ime Anne Frank' redatelja Elvisa Bošnjaka u kojoj je adaptirao poznati 'Dnevnik Anne Frank', premijerno je izvedena u subotu navečer u Gradskom kazalištu lutaka Split.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Besplatna radionica stripa za djecu u Centru Knap

Centar kulture na Peščenici - KNAP organizira radionicu namijenjenu onima koji kroz ovaj medij popularne kulture žele izraziti svoju kreativnost i naučiti kako ispričati priču kroz nekoliko sličica u nizu, te pritom upoznati forme stripa i načine crtanja. Prvi sat radionice je 16. studenog 2016.
 
projekcija, djeca, mladi

Najavljena 'Pulica u kaputu', jesenski program pulskoga festivala

'Pulica u kaputu' jesenski je program Pulskoga filmskog festivala namijenjenog najmlađima koji će se u kinu Valli održati od 16. do 20. studenoga i u sklopu kojega će biti prikazani animirani i igrani filmovi nagrađeni na svjetskim filmskim festivalima, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u pulskom kinu Valli.
 
predstava, djeca, mladi

Premijerna izvedba scenskog događanja za djecu u produkciji Multimedijalne kolibe

Multimedijalna koliba pripremila je seriju interaktivnih i interdisciplinarnih scenskih događanja za djecu te vas poziva na premijernu izvedbu prve epizode Ja pa ti pa mi, pod nazivom Stranci, koja će se održati u subotu, 12. studenog 2016., u 15.00 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir.
 
predstava, djeca, mladi

Praizvedba kazališta sjena Tripstih: 'Šarene priče'

Po predlošku dviju priča iz Tunisa i Irana, iz zbornika 'Šarene priče', kazalište Tripstih je napravilo predstavu istog imena koja će biti praizvedena u subotu, 5. studenog, u 18 sati, u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika, Pierottijeva 11. Ulaz je slobodan!
 
predstava, djeca, mladi

'Durica' Ivice Bednjanca iz stripa na scenu Žar ptice i na pametne telefone

Zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica kao sljedeću premijeru najavljuje u subotu, 12. studenoga, predstavu 'Durica – Male ljubavi' koju po legendarnoj prgavoj junakinji Ivice Bednjanca postavlja Renata Carola Gatica, a predstava je dio jedinstvenog multimedijalnog projekta koji je najavljen u četvrtak u Zagrebu kao prvi takav u Hrvatskoj, a možda i u svijetu.
 
djeca, mladi

Klub mladih MSU (KMMSU)

 Muzej suvremene umjetnosti stalno osluškuje želje i potrebe svih svojih posjetitelja; nakon što je ove godine prvi među muzejima ponudio malu oazu za  najmanje posjetitelje – prostor u muzeju u kojem roditelji u privatnosti mogu obaviti njegu svoje bebe – sada predstavlja i prvi muzejski klub mladih u Hrvatskoj, Klub mladih MSU-a (KMMSU).
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Cirkuski inkubator - edukativni program za djecu

Potaknuta pozitivnim reakcijama djece i roditelja na cirkuske radionice za djecu koje su održane u sklopu Mini cirkus laboratorija za vrijeme Cirkobalkane, Cirkorama je odlučila pokrenuti Cirkuski inkubator, kontinuiranu edukaciju za djecu od 6 do 12 godina, koja će se održavati svake subote, od 5. studenog, od 11 do 13 sati.
 
djeca, mladi

Ironični dizajn u Italiji od 60-ih godina nadalje u Zagrebu

Izložba pod nazivom 'Ironični dizajn u Italiji od 60-ih godina nadalje', otvara se u četvtak, 20. listopada, početkom u 18 sati, u Talijanskom institutu za kulturu u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 20. studenoga.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Eko Eko' u zagrebačkoj 'Trešnji'

U Gradskom kazalištu 'Trešnja' premijerno će u petak, 21. listopada, s početkom u 19 sati, biti izvedena predstava 'Eko Eko' redatelja Radovana Ruždjaka, nastala prema legendarnom romanu Hrvoja Hitreca koji je 'odgojio generacije djece i usadio im ljubav prema ekologiji', kako se ističe u najavi predstave.
 
predstava, djeca, mladi

Lara u svijetu životinja – nova eko predstava za djecu Kazališta Smješko

Kazalište Smješko najavljuje sezonu novim naslovom za djecu edukativnog i ekološkog sadržaja. Autorska predstava prema tekstu Hrvoja Zalara i u režiji Ivane Boban premijeru će imati u nedjelju, 16. listopada, u 11,30 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti

Udruge Pulska filmska tvornica i Metamedij, u okviru svojih dugogodišnjih medijskih projekata Medionauti i Medijski kultivator, organiziraju program Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti namijenjen mladima srednjoškolske dobi. Za sudjelovanje je potrebno predati ispunjenu prijavnicu do ponedjeljka, 17. listopada 2016.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave za djecu 'Ribar Palunko i njegova žena' u Slavonskom Brodu

Kazališna družina 'Ivana Brlić Mažuranić' premijerno će u četvrtak, 13. listopada, u 18 sati, izvesti predstavu 'Ribar Palunko i njegova žena', a povod je stotinu godina od izdanja 'Priča iz davnine'. Predstava je posebna po tome što će se glumci, pod redateljskom palicom Marija Kovača, koristiti i znakovnim jezikom.
 
predstava, djeca, mladi

'Pričokrad' - premijera u Dječjem kazalištu Dubrava

Peta premijerna predstava u ovoj kazališnoj sezoni, 'Pričokrad' u Dječjem kazalištu Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava, nastala je prema originalnom predlošku Tomislava Zajeca u režiji Ivane Peroš. Svečana premijera održat će se u petak, 14. listopada, u 19 sati, u dvorani u Cerskoj ulici 1.
 
djeca, mladi, poziv za podnošenje

Poziv za natjecanje u čitanju naglas

Gradska knjižnica i čitaonica Pula poziva učenike osnovnih škola na prijavu za sudjelovanje u gradskom natjecanju u čitanju naglas koje će se održati  u četvrtak, 27. listopada 2016. godine s početkom u 10 sati u Središnjoj knjižnici.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Filmski planet Kino kluba Sisak - prijave

Kino klub Sisak organizira filmsku radionicu 'Planet film' s učenicima sisačkih osnovnih škola. Polaznici će u razdoblju od listopada do studenog u prostorijama Kino kluba učiti osnove snimanja filmskog materijala, zatim montažu slike i zvuka, te kopiranje i umnožavanje filmova. Prijave se primaju do 21. listopada 2016.!
 
djeca, mladi

Međunarodni dječji dan u Gradskoj knjižnici Poreč

Povodom Međunarodnog dječjeg tjedna, Gradska knjižnica Poreč, ovaj cijeli tjedan posvećuje djeci te i dalje nudi svim predškolcima besplatno godišnje članstvo. Kreativna radionica za djecu će se održati u petak, 7. listopada, u 17.00 sati.
 
festival, djeca, mladi

Inkluzivni Festival o pravima djece u 18 hrvatskih gradova

Festival o pravima djece od petka, 7. listopada, omogućit će osnovnoškolcima i srednjoškolcima u 18 gradova da uživaju u filmovima u kojima njihovi vršnjaci progovaraju o temama važnim za prava djece diljem svijeta te roditeljima i djeci u Zagrebu da uživaju u kvalitetnim filmovima i radionicama.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera mjuzikla 'Roko, Roko, tatino oko'

'Roko, Roko, tatino oko' mjuzikl je za djecu i mlade splitskog autorskog dvojca Nele Bujas Luketić i Jelene Bosančić, u produkciji Glazbene škole Josipa Hatzea. Premijerna izvedba bit će upriličena 7. listopada u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'U zvijezde' u GKL-u Split

Predstava 'U zvijezde', druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u petak, 7. listopada, u 19 sati. Koncept, režiju i  koreografiju, u suradnji s glumcima, potpisuju Ksenija Zec i Saša Božić.
 
predstava, djeca, mladi

Praizvedba predstave 'Cvrčak i mravi' u Zagrebačkom kazalištu lutaka

U Zagrebačkom kazalištu lutaka će se u petak, 7. listopada, s početkom u 19 sati, održati praizvedba predstave 'Cvrčak i mravi'. Režiju potpisuje iskusni lutkarski redatelj Zoran Mužić prema autorskome tekstu Mate Matišića, koji je skladao i izvornu glazbu.
 
predstava, djeca, mladi

Premijera predstave 'Igra se nastavlja' u CeKaTe-u

Premijera predstave Kazališta Prijatelj 'Igra se nastavlja' nastale prema djelu Grigora Viteza, će se održati u petak, 7. listopada, u 19 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka. Ulaz je slobodan!
 
djeca, mladi

Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta u CeKaTe-u: besplatni programi cijeli tjedan

Od 3. do 9. listopada u Centru za kulturu Trešnjevka će se realizirati niz besplatnih sadržaja, među kojima i Sat programiranja, međunarodni pokret podržan od Billa Gatesa, Baracka Obame, Marka Zuckerberga, Ashtona Kutchera i drugih.
 
natječaj, djeca, mladi

Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu

Prijave na Natječaj za dodjelu Nagrade Stjepan Šulek za 2016. godinu za izvedbu skladbe za violinu primaju se do 15. studenoga 2016. Sudjelovati mogu violinisti/-ice rođeni poslije 1984. godine. Nagradu dodjeljuje Fond Stjepan Šulek.
 
predstava, djeca, mladi

Nova premijerna izvedba u Maloj sceni

Treća premijerna predstava Zmajevog gnijezda u rujnu, 'Crna Petra' autorice Lane Šarić, u režiji poznate američko-francuske redateljice Lee Delong, održat će se u srijedu, 28. rujna, u 19 sati, u Maloj sceni na Medveščaku 2.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu