Preskočite na glavni sadržaj

'Trešnja' otvara večernju scenu za mlade autore

U četvrtak, 17. studenoga, u 19,30 sati, Gradsko kazalište 'Trešnja' predstavit će javnosti novi program 'Četvrtak u Trešnji' koji će se održavati jednom mjesečno u večernjem terminu, a namijenjen je afirmaciji mladih autora.
vrijeme: 17.11.2016. 19,30 h
mjesto: Zagreb
url: http://www.zagrebfilmfestival.com

Ravnateljica Kazališta Trešnja, Višnja Babić, najavila je na konferenciji za novinare uoči početka sezone ovaj program unutar kojega će priliku da se predstave publici, ali i mogućim poslodavcima, dobiti mladi glumci i redatelji, počevši od onih koji su još na Akademiji ili su je netom završili.

Prva predstava novog programa 'Četvrtak u Trešnji' jest praizvedba dramske predstave Kod Peregrinovih Valentine Galijatović u režiji Paola Tišljarića, koja nastaje u suradnji kazališta Trešnja i Umjetničke organizacije THEARTE. Valentina Galijatović je 2013. godine za tekst Kod Peregrinovih  dobila II. Nagradu za dramsko djelo Marin Držić, a u njemu analizira hijerarhiju i erotizam u suvremenoj obitelji.
 
Da su Peregrina i Peregrin stihovi, ne bi se rimovali. Peregrinove upoznajemo na dan kada Evi  Peregrin poštom na kućnu adresu stižu autorski primjerci njene prve zbirke poezije Dok piramide propadaju. Tek pristigla zbirka pjesama za bračni par koji živi dosadnu svakodnevicu olinjalog para, otvori bujicu pitanja na koje je teško dati odgovor. Peregrina je pjesme posvetila muškarcu, ali taj muškarac nije njen suprug. U duhovitom raspletu, priča dobiva sumorni epilog o banalnosti ljudske naravi.
 
Valentina Galijatović: Kod Peregrinovih
 
Režija: Paolo Tišljarić
Dramaturgija: Luka Mavretić
Scenografija i oblikovanje vizualnih materijala: Vanja Magić
Kostimografija: Tea Bašić
Skladatelj: Ozren K. Glaser
Oblikovanje video projekcija: Davorin Erceg
Oblikovanje rasvjete: Paolo Tišljarić
Produkcija: Ana Sikavica, Iva Budimir
Fotografija: Matej Subotić, Maja Rašić
 
Uloge:
Peregrin:  Luka Dragić
Peregrina: Ivana Boban
Perry: Jure Radnić
Leda: Marija Šegvić
Marin: Silvio Mumelaš
Služavka: Iva Mihelić
Pijanist: Ozren Glaser
 
Inspicijentica: Leonila Grundler Gašparić
 
Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture RH.