Preskočite na glavni sadržaj

Predstava BITEF Teatra 'Novo doba' gostuje na Brijunima

Kazalište Ulysses najavljuje gostovanje jedne od najznačajnijih europskih kazališnih institucija ovih prostora – BITEF Teatra, koji će 18. i 19. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu izvesti svoju višestruko nagrađivanu predstavu V. Boškovića 'Novo doba', u režiji renomiranog sarajevskog redatelja Dine Mustafića.  
vrijeme: 18.08.2017.
prijava: 15.11.2019
mjesto: Mali Brijun
url: http://www.voinicel.md/

Naslovnu ulogu tumači proslavljena kazališna i filmska glumica Mirjana Karanović, a uz nju nastupaju Boris Isaković, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Slaven Došlo.

„Novo doba“ nastalo je u koprodukciji sarajevskog Art Huba i beogradskog BITEF-a, a premijerno je izvedeno u siječnju 2017., osvojivši iznimno pozitivne reakcije publike i službene kritike.

O predstavi

Pred nama je zanimljivo scensko istraživanje mehanizma tranzicije koji je počeo u zločinu i donio profit odabranima. Takav moralni relativizam nije podnošljiv. Pojedinačno i kolektivno ostali smo zaglibljeni između revolucije koja se nije desila i evolucije koja neće doći. To stvara negativne emocije bijesa i mržnje, društvo bez demokratije, koje kreira svijet poslušnih pragmatika, ljude bez saosjećanja i poštenja. To je zastrašujući poslovni i politički “deal” dželata i žrtve, potpisan i ovjeren od nove društvene elite.
Strah koji se stalno primjenjuje kao dnevno-politička praksa kroz metode nepravne države, s logikom “sve se može kupiti – prodati, a čovjek je najjeftinija roba”, činjenica je na koju smo svi pristali i prihvatili je kao istorijski ili zli usud.
Ovo je samo jedna priča o čovjeku sa moralnim integritetom koji nije preživio tranziciju. Novo doba je groblje etičkog idealizma. / Dino Mustafić, redatelj

Glazbu potpisuje Vladimir Pejković, scenografiju Petya Stoykova i Svetozar Kokalov, kostimografiju Lejla Hodžić, vizualni identitet Marko Berkeš, a asistent redatelja je Luka Jovanov.

Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Nacionalnog parka Brijuni u Fažani, putem internetske stranice kazališta Ulysses te na prodajnim mjestima Eventima.

Brod iz Fažane za Mali Brijun polazi u 20:30 sati.

www.ulysses.hr