Preskočite na glavni sadržaj

Galerijski centar Varaždin predstavlja dvije izložbe

Galerijski centar Varaždin i ove godine za vrijeme trajanja Špancirfesta svoj je program osmislio u suradnji sa programom 'Kreativnice' u Uskoj ulici. Tako će publika i posjetitelji od 18. do 27. kolovoza u galeriji moći pogledati dvije izložbe.
 
vrijeme: 18.08.2017.
mjesto: Galerijski centar Varaždin

Jedna se odnosi na festival „36 Mountains“ i predstavljanje autorskih ilustracija sa festivala.

36 MOUNTAINS je festival posvećen ilustraciji, čiji je cilj približiti ilustraciju i autorski crtež široj javnosti, predstaviti najjača ilustratorska imena s domaće i internacionalne scene te afirmirati mlade umjetnike. Formu festivalske glavne izložbe predvodi ilustriranje već poznatih concertina blokova, japanskog stila. Pobjednici glavnog natječaja i odabrani umjetnici imaju određeno vrijeme za ilustriranje svojih blokova koji se predstavljaju publici zajedničkom izložbom za vrijeme festivala.

Foto: Dunja Janković




Druga izložba predstavlja radove Dominika Vukovića, također sudionika festivala „36 Mountains“., nastale kao vizualni produkt inspiriran stihovima 13 pjesama.

Na ovoj izložbi predstavljeni su radovi Dominika Vukovića, koja nisu dijelom mape, ali su, na neki način, nastavljači onog što autor promišlja, što ga u likovnom smislu zanima.
Autorov tašistički, gestualni pristup odvodi nas u pročišćeni svijet oblika. Onaj u kojem je element na slici sveden na razinu znaka. Takvom načinu sagledavanje prethodile su godine crtanja, izrade studije crteža, da bi se površina slike mogla očistiti, ogoliti, svesti na najbitnije. (iz predgovora Dragice Dade Modrić)
 
Foto: Dominik Vuković