Preskočite na glavni sadržaj

Moderna galerija: Šohaj (donacije / zbirke)

Moderna galerija: Šohaj (donacije / zbirke)
U utorak, 3. listopada 2017. u 19 sati, u Modernoj galeriji u Zagrebu bit će otvorena izložba slikara Slavka Šohaja.  
vrijeme: 03.10.2017.
mjesto: Zagreb, Moderna galerija
url: http://www.moderna-galerija.hr/

Šohaj (donacije/zbirke)

Na izložbi Šohaj (donacije/zbirke) koju Moderna galerija priređuje na reprezentativnom prvom katu Vranyczanyjeve palače od 3. listopada do 5. studenoga 2017. u znak zahvalnosti na vrijednim donacijama, zagrebačka kulturna javnost imat će priliku upoznati se s velikim dijelom slikarskog opusa Slavka Šohaja, srebrnog gospodina kako ga opisuje ugledni povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Igor Zidić, koji je za ovu prigodu odabrao stotinjak umjetnikovih ostvarenja nastalih u razdoblju od ranih 30-ih do kasnih 90-ih godina 20. stoljeća.

Riječ je o uljenim slikama, studijama, crtežima i grafikama, najvećim dijelom iz donacije umjetnikove udovice Hede Šohaj 2016., kao i iz ranijih umjetnikovih donacija Modernoj galeriji 1999. i 2000., ponešto iz starijeg fundusa MG te nekoliko djela iz drugih muzejsko-galerijskih institucija, kolekcija i pojedinih vlasnika.

Izložbu kojom se želi upotpuniti predodžba o slikaru i njegovoj ulozi u hrvatskoj modernoj umjetnosti prati bogato ilustriran katalog s predgovorom Igora Zidića.

http://www.moderna-galerija.hr/


Slavko Šohaj: Aktovi u prirodi, 1961-1994.
Foto: Goran Vranić©Moderna galerija, Zagreb 2017.