natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – muzej Alexandru Stefulescu


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Rumunjska; Gorj

Muzej Alexandru Stefulescu iz Rumunjske želi razviti projekt Be Active! Know Your City s europskim partnerima, a vezan za vizualne umjetnosti i fotografiju te društveno uključivanje mladih. Profil partnerskih organizacija s kojima se ovim natječajem žele povezati su muzeji, umjetničke organizacije, knjižnice, kazališta, škole i sl. Rok za prijave je 7. listopada 2015.

Muzej Alexandru Stefulescu nalazi se u županiji Gorj u Rumunjskoj, a osnovan je 1894. g. Muzej je važna javna institucija koja kroz svoje izložbe, umjetničke galerije, seminare i kulturne projekte nastoji obrazovati i zabaviti lokalno stanovništvo. Također nastoji sačuvati i promovirati lokalnu, ali i druge kulture.

U projektu Be Active! Know Your City nastojat će se potaknuti mlade ljude na razvijanje društvenih vještina kao što su: komunikacija, sakupljanje informacija, dokumentiranje, kulturno osvješćivanje, dijalog ili interakcija s drugima. Kroz izložbe, natjecanja, kataloge, obuke, članke, društvene mreže i kulturnu razmjenu, talentirani studenti i učenici fotografije steći će znanja o snagama i slabostima svoje zajednice, pronaći rješenja za društvene izazove te ojačati vlastito razumijevanje kulture.

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok: 7.10.2015.)

Kontakt:
alina.eugenia.tita@gmail.com

(R.P.B., 11.06.2015)