Preskočite na glavni sadržaj

U INK-u premijera predstave 'Američka patrola u Mornaričkom parku'

Premijera predstave 'Američka patrola u Mornaričkom parku' održana je u petak navečer na velikoj sceni Istarskog narodnog kazališta u Puli čime je otvorena nova sezona ove kazališne kuće.
vrijeme: 06.10.2017.
mjesto: Pula; INK - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5
url: http://www.ink.hr/

Predstava je nastala u produkciji INK-a na tekst Dragutina Lučića Lucea i u režiji Jasminka Balenovića.
 
Po riječima ravnateljice kazališta Gordane Jeromela Kaić "koliko god da je predstava lokalna, tema je zapravo vrlo univerzalna, pomalo sjetna, vrlo duhovita i u njoj se mnogi mogu prepoznati jer se ona bavi ljudskim duhom jednog vremena i vrijednostima koje su možda zaboravljene i napuštene".
 
Dragut Lučić ističe kako naslov namjerno podsjeća na Tijardovićevu "Američku jahtu u splitskoj luci". Dodaje kako je prva predstava koju je u životu gledao, upravo Tijardovićeva "Mala Floramye" baš u ovom kazalištu te kako mu se činilo kao da je ušao u neku bajku. Napominje kako je ono što ga je ponukalo za ovu predstavu i to što je Marinković došao negdje 1960-ih u Pulu i napravio prve predstave na otvorenom, među kojima je bio i Shakespearov "San ljetne noći", upravo u Mornaričkom parku.
 
"Američka patrola u Mornaričkom parku" crna je komedija koja kroz jedan događaj u jednom mjestu u jednom vremenu - sjecištu triju dimenzija našeg univerzuma - govori o našim malim univerzumima koje živimo u svim svojim težnjama, manama i vrlinama, emocijama i postupcima kojima težimo raznim savršenstvima, koja naravno neće nikada biti dosegnuta", izjavio je novinarima nakon predstave redatelj Jasminko Balenović.
 
U predstavi su nastupili Mia Krajcar, Elena Brumini, Dijana Vidušin, Iva Kevra, Lara Živolić, Luka Mihovilović i Manuel Kaučić.
 
Izbor glazbe i korepeticiju potpisuje Tatiana Giorgi, kostimografkinja je Valentina Ferlin pod mentorstvom Desanke Janković, oblikovatelj svjetla je Elvis Butković, oblikovatelj zvuka Miodrag Flego, suradnica za scenski pokret Andrea Gotovina, izvršni scenograf Goran Šaponja, a organizator i inspicijent Manuel Kaučić. (Hina)