natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Fundatia Bogdan Horatiu Suciu


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Rumunjska

Rumunjska organizacija Fundatia Bogdan Horatiu Suciu zainteresirana je za projekte koji povezuju različite kulturne sektore kao što su glazba, likovna umjetnost, multimedija, događaji, kazalište. Jedna od njihovih važnih aktivnosti je i kulturno obrazovanje. Prijave partnera zainteresiranih za suradnju primaju se do 7. listopada 2015.

Ciljevi koje žele postići kroz projekt su: ostvarenje neposredne komunikacije između umjetnika i gledatelja, uključivanje umjetnosti u svakodnevnicu, promoviranje javnog prostora grada kao spontane inspiracije za umjetnički razvoj.

U sklopu festivala 'Art In Street' pješačke ulice i tržnice Brașova postaju pozornica te se na taj način ostvaruje neposredan način komunikacije između umjetnika i gledatelja. Tijekom festivala dnevni život Brașova postane velika pozornica za izvedbe i izlaganja simfonijske glazbe, recitala, instalacija, fotografija, slika, skulptura, gostujućih umjetnika i umjetničkih organizacija iz cijelog svijeta i iz različitih disciplina kao što su kazalište, glazba, cirkus itd. Koristeći neuobičajen prostor nastoji se gledateljima predstaviti rumunjska, ali i europska kultura s time da se najviše prostora daje mladim umjetnicima koji još nisu imali prilike nastupati. Kroz festival se želi uključiti umjetničke izvedbe u svakodnevnicu te promovirati javni prostor grada kao spontani izvor inspiracije za umjetnički razvoj.

Cilj je promovirati dugotrajnu strategiju umjetničkog nastupa izvan zidova kazališta, koncertnih dvorana, galerija, institucija i drugih oblika prostora.

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok: 7.10.2015.)

Kontakt:
Cristina Tatomir Suciu, e-mail: cristina_tatomir@yahoo.com, tel: 0040722625599
Anca Tatomir Suciu, e-mail: ancuta.tatomir@yahoo.co.uk, tel: 0040722601425

(R.P.B., 11.06.2015)