natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – FoodLab


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Nizozemska; Amsterdam

I/O, neprofitna zaklada sa sjedištem u Amsterdamu, traži partnere iz svih država koje sudjeluju u Kreativnoj Europi, s naglaskom na Nizozemsku, Italiju i Grčku, a mogu se prijaviti  institucije aktivne u sektoru upravljanja kulturnom baštinom, arheološke, obrazovne i umjetničke institucije,umjetničke priredbe i festivali, gastronomske institucije… Prijave su otvorene do 7. listopada 2015.

Fokus zaklade I/O je stvaranje i podrška interdisciplinarnim umjetničkim projektima koji koriste tehnologiju (live elektroniku, Internet, mobilnu telefoniju, video projekcije) kao i promišljanje načina na koji publika doživljava ili sudjeluje u izvedbi.

Glavni tematski interes interdisciplinarnog projekta FoodLab temelji se na kompleksnosti iskustva hrane te se prati u arheološkim nalazima. Putem ovog fenomena projekt ima za cilj svojoj publici stvoriti osjetilna sjećanja i time aktivirati arheološki materijal. Kreativni tim će generirati materijal ovog projekta sudjelujući u tri različita arheološka programa i uključujući u stvaralački proces arheoloških terenski rad i etnografiju. Radi se o sljedećim programima:
 
A. Istraživanje arheološkog područja u Almyrosu u  Grčkoj, koji provodi  Sveučilištu u Amsterdamu;
B. Sustavno iskopavanje Sveučilišta u Amsterdamu na nalazištu Satiricum u Italiji;
C. Iskopavanje u srednjovjekovnom samostanu Betlehem u  gradu Blokker u Nizozemskoj, koje  provodi  Arheološka služba grada Hoorna.
 
Partneri mogu podržati aktivnosti u zemljama gdje se odvijaju iskopavanja (Nizozemska, Grčka i Italija) ili mogu biti domaćin pojedinačnih akcija u drugim zemljama. Aktivnosti projekta uključuju obrazovne programe, umjetničke rezidencije za razvoj metodologije umjetnika, etnografski terenski rad, arheološki terenski rad, stvaranje online platforme…

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok: 7.10.2015.)

Kontakt:
I / O
adresa: Solebaystraat 56-2 1055ZT
Amsterdam, Nizozemska
email: info@iofoundation.com
telefon: +31681495289

(R.P.B., 19.06.2015)