natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – All Clouds and Sun


prijava: 01.08.2015.
mjesto: Belgija

Compagnie Cecilia vzw kazališna je skupina iz Genta u Belgiji. Zajedno s partnerskim organizacijama deSingel i Circuscentrum predlaže projekt 'All Clouds and Sun', spoj kazališta, opere, glazbe i cirkusa u režiji Arnea Sierensa, za koji je glazbu napisao Alvin Curran. Zainteresirani partneri na projektu mogu poslati svoje prijave do 1. kolovoza 2015.

Profil: festivali, prostori namijenjeni kulturnim događanjima, glazbeni festivali, festivali opere. Traže se partneri zainteresirani za koprodukciju koji bi željeli podržati ovaj projekt (u smislu financija, logistike, umjetnika).

Zemlje: istočna Europa, Francuska, Njemačka, Austrija i druge zemlje članice programa Kreativna Europa

Kategorija: mali projekti suradnje

O projektu:

U središtu projekta nalazi se izvedba koja je satirična mješavina Alise u zemlji čudesa, Lolite, Amélie Poulain, Rabelaisa, Charlieja Chaplina i Federica Fellinija. Radi se o smiješnim ljudskim portretima u eksplozivnom koktelu navrat-nanos nanizanih scena koje stvaraju urnebesan, no dirljiv portret pomaknutih likova koji žive u velikom gradu. Na pozornici gledamo i slušamo 5 multidisciplinarnih performera i 5 hodajućih glazbenika u intrigantnom spoju pjesme, kazališnih scena i cirkuskih točki koji ovim posve novim konceptom prizivaju ulični život velikih gradova.

Ciljevi projekta su:
• kreirati izvedbu zajedno s ostalim partnerima kako bi se doprlo do nove i veće publike;
• predstaviti različite partnere novoj publici, u različitim zemljama i gradovima;
• predstaviti dotičnu izvedbu na festivalima, u kazališnim dvoranama ili na posebnim lokacijama u zemljama iz kojih dolaze projektni partneri;
• razmjena znanja, stručnosti i iskustava dobre prakse u pogledu privlačenja publike.

Kontakt:
vjera@compagnie-cecilia.be
+32 486 26 24 99

(R.P.B., 06.07.2015)