natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Travelling Exchange Workshop Project


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Mađarska

Zaklada Monogram, koja čuva materijalnu i intelektualnu baštinu cijenjenog mađarskog neoavangardnog umjetnika Erna Tolvalyja, i nezavisna umjetnička škola Moebius, koja organizira umjetničke tečajeve i priprema djecu, također i s posebnim potrebama, za upis na umjetničke akademije, traže europske partnere za jedinstveni projekt razmjene radionica i razmjene iskustava s kulturnim, obrazovnim i umjetničkim organizacija europskih zemalja. Prijave su otvorene do 7. 10. 2015.

Kako bi se izgradili mostovi prema njima, u projekt bi bili uključeni mladi ljudi različitog podrijetla koji bi sudjelovali u kreativnim radionicama i učili o baštini svojih kolega, a koji su zainteresirani za kreativno izražavanje u različitim medijima.

Projekt je zamišljen kao niz kreativnih radionica za osobe u rasponu od 16 do 26 godina koji bi trajao dvije godine i koji bi se dovijao u svim zemljama sudionicama. Svaka radionica bi bila popraćena foto i video materijalima i na kraju svake bi se organizirala izložba, a putem live webcama sudionici svih radionica koje bi se odvijale simultano imali bi prilike komunicirati te bi to postala platforma za kulturnu razmjenu u 21. stoljeću.

Zemlje: sve zemlje članice programa Kreativna Europa

Profil: zaklade, civilne udruge, muzeji, galerije

Kategorija: mali projekti suradnje

Kontakt:
Moebius Art School
e-mail: csiburaska75@gmail.com
telefon: + 36 20 9225089

(R.P.B., 08.07.2015)