natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Praid Inspiration Festival


prijava: 15.08.2015.
mjesto: Rumunjska

Cilj udruge Danube.EDU je promicanje međunarodne suradnje mladih, putem uključivanja mladih u život zajednice i poticanja aktivnosti suradnje između zemalja u dunavskoj i crnomorskoj regiji. Partneri zainteresirani za suradnju trebaju imati iskustva u menadžmentu u kulturi i svojim aktivnostima promovirati: kipare, digitalne umjetnike, videoprojekcije, mlade glazbenike u području jazza, popa, soula i soft rocka. Prijave traju do 15. kolovoza 2015.

Praid Inspiration Festival nekonvencionalni je umjetnički festival koji se održava u rudniku soli u mjestu Praid u Rumunjskoj, gdje se tijekom dvodnevnog trajanja festivala kombiniraju umjetnost i zdravlje. Tijekom dana mladi umjetnici imaju izložbe svojih djela, a uvečer se održavaju koncerti jazz, pop, soul i soft rock glazbe, a sve u okruženju pogodnom za zdravlje.

Cilj Praid Inspiration Festivala je promovirati mlade europske umjetnike (obrtnici i kipari, glazbenici i digitalni umjetnici) te istovremeno dobrobit za zdravlje i ljepote rudnika soli.

Festival je usmjeren na dvije različite kategorije publike:
1. osobe koje pate od astme i odlaze u rudnike soli na liječenje te žele što ugodniji boravak;
2. mlade ljude koji inače ne posjećuju rudnike soli, ali bi zbog festivala došli i otkrili ljepotu i  korist rudnika za zdravlje.

Zemlje: Njemačka, Austrija, Slovačka, Mađarska i Bugarska i ostale zemlje dunavske i crnomorske regije

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje

Kategorija: europski projekti suradnje

Kontakt:
Lavinia Iancu
Praid Inspiration Festival Project Manager
Email: adrianalaviniaiancu@gmail.com; dunare.edu@gmail.com
Tel. +40726490045

(R.P.B., 16.07.2015)