natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – TRACES


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Belgija

TRACES je transnacionalni projekt koji će okupiti muzeje iz raznih zemalja članica EU-a i pružiti im priliku da prepoznaju, razviju i podijele osnovno znanje, kompetencije i vještine koje su potrebne za djelotvorno i učinkovito korištenje inovativnih digitalnih tehnologija za razvoj publike. Prijave za zainteresirane partnere traju do 7. listopada 2015.

Prekograničnim radionicama koje vode partneri (ustanove koje se bave znanstvenim i istraživačkim radom) i stručnjaci u području digitalnih tehnologija, obrazovat će se muzeologe kako razviti i provesti digitalnu strategiju ne bi li se privukla i zadržala nova publika. Projekt će trajati 2 godine.

Zemlje: sjeverna Europa, južna Europa, istočna Europa

Profil: centri stručnog znanja i istraživački centri koji se bave razvojem publike, interaktivnim medijima, digitalnim medijima, medijskim inovacijama i tehnologijama, sektorske organizacije (kulturnih i kreativnih industrija), tijela javne vlasti koja predstavljaju muzeje

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (mali projekti suradnje)

Mjesto: Belgija

O organizatoru:

Thomas More University College najveći je fakultet u Flandriji u Belgiji koji obuhvaća 13 kampusa u provinciji Antwerpen i nudi više od 30 preddiplomskih studijskih programa iz 7 područja. Projekt će provoditi Memori, centar stručnog znanja koji djeluje u sklopu fakulteta u Mechelenu. Memori pruža usluge primijenjenog i znanstvenog istraživanja u područjima medija i komunikacija, marketinga i menadžmenta, turizma i socijalnog uključivanja.

U sve dinamičnijem digitalno-potrošačkom kontekstu, veći dio kulturnog sektora zaostaje za značajnim promjenama u načinu na koji ljudi doživljavaju i dijele sadržaj korištenjem novih digitalnih tehnologija. To naročito predstavlja izazov za muzeje koji često rade s veoma ograničenim financijskim sredstvima...

Kontakti:
Mats Vanmolkot
email: mats.vanmolkot@thomasmore.be
tel: +32(0)485 95 23 45
 
Kris Vancluysen
email: kris.vancluysen@thomasmore.be
tel: +32(0)479 68 79 54

(R.P.B., 17.07.2015)