natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – European Festival of Gentry's Culture


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Poljska

Projektom Europskog festivala plemićke kulture, koji bi se održao u srpnju 2017., želi se promicati nematerijalna kulturna baština. Ciljna skupina projekta su razne zajednice i sve dobne skupine, a on uključuje pretke plemićkih i aristokratskih obitelji. Traženi partneri na ovom projektu su muzeji, umjetničke organizacije, knjižnice, kazališta i škole. Prijave traju do 7. listopada 2015.

Mjesto: Poljska

Miejski Ośrodek Kultury w Józefowie (Kulturni centar Józefów) osnovan je 1973. godine, a bavi se organizacijom raznih kulturnih događaja u gradiću Józefów. Cilj je Kulturnog centra podržati visoku kulturu i podići razinu kulturne osviještenosti organiziranjem raznih događanja, plesnih natjecanja, koncerata i izložbi. Centar se svojim radom trudi povezati modernu i tradicionalnu kulturu te je voljan surađivati sa svim ustanovama čiji je cilj unaprijediti lokalnu kulturu.

Projektom Europskog festivala plemićke kulture se želi pružiti mogućnost posjetiteljima da se upoznaju sa sada već zaboravljenim vrijednostima, elementima plemićke kulture i plemićkih lijepih manira te bontona, kao i modom, plesovima i običajima. Cilj je podsjetiti da su aristokratske obitelji zaslužne za razvoj kulture, umjetnosti i znanosti u svojim zemljama. Festival bi se održavao tijekom 4 tjedna, s time da bi partner iz svake zemlje bio zadužen za organizaciju jednog tjedna festivala tijekom kojeg bi se održavale priredbe, koncerti, modni festivali, lov, izložbe lovačkih pasa, natjecanja ili plesovi. Visoki će prioritet u sklopu projekta imati međunarodna komunikacija, socijalna osviještenost, povijest i kulturna razmjena.

Zemlje: sve zemlje koje sudjeluju u programu Kreativna Europa, kao i zemlje članice Europskog gospodarskog prostora (EEA)

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (mali projekti suradnje)

Kontakt:
Agnieszka Rogalska- Jung
Tel: +48 22 789 22 84
E-mail: m.zelewski@mokjozefow.pl

(R.P.B., 17.07.2015)