natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Building Bridges Between Deaf Artists


prijava: 15.09.2015.
mjesto: Finska; Tempere

Finska kazališna skupina Tirakkor Group zaslužna je za ostvarivanje 6 dvojezičnih kazališnih produkcija u kojima se govorni i znakovni jezik pojavljuju kao jednakovrijedni partneri. Potencijalni partneri za suradnju na novom projektu; kazališne skupine koje rade s gluhim osobama, pojedinačni gluhi umjetnici, kazališne skupine koje su spremne prihvatiti izazov rada s gluhim umjetnicima, mogu se prijaviti do 15. rujna 2015.

Upravo se prilikom izvođenja posljednje predstave rodila ideja o uklapanju te produkcije u međunarodni okvir programa Kreativna Europa. Projekt bi nosila skupina gluhih umjetnika i umjetnika koji čuju iz raznih zemalja koji bi se okupili kako bi zajedno radili na predstavi koja će se izvesti na nekoliko različitih jezika na festivalu u Bruxellesu krajem 2016. godine ili u proljeće 2017., a zatim bi se ona izvodila u zemljama svakog partnera što je više puta moguće.

Broj partnera ograničen je na 7 zemalja. Pojedinačni lokalni tim koji bi želio sudjelovati u projektu sastoji se od 4 umjetnika (2 gluha umjetnika i 2 umjetnika koji čuju), umjetničkog direktora, prevoditelja znakovnog jezika te lokalnog koordinatora čija je zadaća ujedno i promicanje izvedbe. Koordinator projekta je De Zeyp iz Bruxellesa.

Zemlje: sve zemlje koje sudjeluju u programu Kreativna Europa

Kontakt:
Ivo Peeters
Tel. +32 2 422 00 13, +32 476 91 67 34
Email: ivo.peeters@dezeyp.be

(R.P.B., 22.07.2015)