natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – U.T.O.P.I.A.


prijava: 07.10.2015.
mjesto: Italija

Udruga Il triangolo scaleno, koja vodi multidisciplinarni izvedbeni festival Teatri de Vetro u Rimu, bila bi vodeći partner u projektu U.T.O.P.I.A. Projekt propituje koncept demokracije u današnjem svijetu kojemu nedostaje ozbiljna analiza nedavnih povijesnih događaja i njihovih učinaka na sadašnje uvjete života. Rok za prijavu potencijalnih partnera je 7. listopada 2015.

Suvremena izvedbena scena postaje mjesto za debatu i propitivanje ove filozofske teme. Putem različitih kodova suvremene scene,  pruža se mogućnost suodnosa umjetnici/građani i građani/umjetnici gdje se mogu stvoriti nove vizije i nove slike idealnog mjesta kao i novi oblici zajednice.

Namjera je projekta U.T.O.P.I.A. stvaranje međuovisnosti publike i suvremene scene, a ciljevi inovacija kreativnih procesa, poboljšanje načina/raspoloženja percepcije i kapaciteta utjecaja na društvo. Projekt bi počeo u svibnju 2016. i trajao dvije godine, a sastojao bi se od umjetničkih rezidencija, akcija u lokalnim zajednicama i sastanaka i rasprava.  

Uz vodećeg partnera, potencijalni partneri su: Contemporary Drama Festival Budapest (Budimpešta, Mađarska), Residenza Idra (Brescia, Italija), IG Freie Theaterarbeit (Beč, Austrija), Hop-là company (Beograd, Srbija), Plavo Pozorište (Beograd, Srbija), Sineglossa (Italija) i Qendra Multimedia Jeton Neziraj (Priština, Kosovo).

Zemlje: sve zemlje koje sudjeluju u programu Kreativna Europa

Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje

Kontakt:
Ass. Triangolo Scaleno
Umjetnička direktorica: Roberta Nicolai
Email: carlotta.garlanda@gmail.com

(R.P.B., 23.07.2015)