Preskočite na glavni sadržaj

Rezidencijalni programi za novomedijske umjetnike

U svojih jedanaest zemalja članica, EMAP/EMARE nudi rezidencije novomedijskim umjetnicima koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa.  
prijava: 20.01.2018
url: http://www.emare.eu/

Umjetnike primljene u rezidencijalni program savjetovat će i mentorirati stručnjaci iz područja tržišta umjetnina i filmske industrije. Isto tako, umjetnici će sudjelovati u festivalskim programima koje organiziraju članice platforme.

Umjetnici s europskim prebivalištem ili europskom putovnicom mogu podnijeti svoje prijedloge i zahtjev za dvomjesečnom rezidencijom u jednoj od sljedećih institucija iz cijele Europe:
 
Ars Electronica Center, Linz, Austrija
Onassis Cultural Centre, Atena, Grčka
Bandits Mages, Bourges, Francuska
Foundation for Art & Creative Technology (FACT), Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo
IMPAKT, Utrecht, Nizozemska
Kontejner, Zagreb, Hrvatska
LaBoral Centro de Arte y CreaciónIndstrial, Guijón, Španjolska
M-Cult, Helsinki, Finska
RIXC, Riga, Latvija
WRO Center for Media Art Foundation, Wroclaw, Poljska
Werkleitz Centre for Media Art, Halle (Saale), Njemačka (vodeća organizacija)
 
Iako studenti nisu prihvatljivi prijavitelji, poziv je posebno usmjeren mladim i neafirmiranim umjetnicima. Dobna granica za prijavitelje ne postoji.
 
EMARE umjetnicima osigurava honorar od 3.000, - eura, projektni proračun od 4.000, - eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500, - eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje stručnjaka za produkciju i tržište umjetnina, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala naših članova 2018. - 2021. (bez dodatnih naknada). Svi odabrani umjetnici bit će pozvani na "kick-off" EMAP konferenciju  od 23. do 25. ožujka u Helsinkiju. Rezervirajte datum!
 
Prijave se šalju putem službene internetske stranice mreže i moraju sadržavati životopis, (audio)-vizualnu dokumentaciju i preliminarni plan ili skicu predloženog projekta koji će se razviti unutar EMAP programa.
 
Umjetnici s prebivalištem ili europskom osobnom iskaznicom svoje prijedloge mogu poslati ovdje: http://www.emare.eu/ / call.emare.eu
               
Rok za prijavu: 20. siječnja 2018., 12:00 CET (nakon toga poziv će biti zatvoren)
 
Više informacija potražite na: www.emare.eu
 
Preuzmi tekst poziva

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:
KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
Josipa Vukelić / +385 98 1863 700 / vukelic.josipa@gmail.com / www.kontejner.org