natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Opera Nights


prijava: 01.09.2015.
mjesto: Deva, Rumunjska

Kulturna udruga DevART iz Rumunjske poziva na partnerstvo i suradnju u realizaciji festivala Opera Nights. Prijave se primaju do 1. rujna 2015.

Kulturna udruga DevART osnovana je 2008. u gradu Devi u Rumunjskoj, s glavnim ciljem organiziranja većih kulturnih događaja, uglavnom u glazbenom i filmskom žanru. Glavni kulturni događaj je Opera Nights Festival - festival opere na otvorenom, koji se ove godine održao peti put. 
 
Festival Opera Nights odvija se na dvije povijesne lokacije, u Korvinovom dvorcu u Hunedoari i palači Magna Curia u Devi. Svrha festivala je producirati operne, operetne i baletne izvedbe tijekom pet uzastopnih večeri. Sudjelovat će operni, operetni i baletni ansambli ne samo iz Rumunjske već i iz drugih zemalja Europske unije. Tijekom dana će se organizirati izvedbe  manjih, povezanih žanrova - komorne glazbe, jazza, bluesa te izložbe kiparstva, fotografije, suvremene umjetnosti i eksperimentalne umjetnosti.

Zemlje: sve zemlje koje sudjeluju u programu Kreativna Europa
 
Profil: Traže se partneri zainteresirani za suradnju na temelju glavne djelatnosti festivala Opera Nights. Ideja je da se u svakoj od partnerskih zemalja održi zajednički master class i koncerti. Budući da će se na festivalu 2016. izvoditi Carmina Burana, također će se raditi sa skupinom od desetak tinejdžera, zborskih pjevača, koji će pripremati svaki partner a zatim će skupa nastupati u Rumunjskoj. 
 
Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje
 
Kontakti:
Alexandru Gruian, ravnatelj festivala, email: gruiann@gmail.com
Nicolae Gavrea, predsjedik udruge DevART, email: ngavrea@yahoo.com
 

(D.H.F., 31.07.2015)