natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Congress of the Culture ManagersPoljska udruga 'Stowarzyszenie Inicjatywa' poziva na partnerstvo u projektu 'Congress of the Culture Managers' (Kongres menadžera u kulturi). Rok za prijavu je rujan 2015.
 
Prijava: rujan 2015.
 
Mjesto: Poljska

Stowarzyszenie Inicjatywa (Udruga Inicjatywa) nevladina je organizacija koja aktivno sudjeluje u kreiranju kulturnog života Šleske vojvodine u Poljskoj od 1998. godine. Njihova je glavna zadaća promicanje kulture i umjetnosti, naročito filma. Dosad su organizirali filmske festivale, razne filmske retrospektive i brojna druga filmska događanja, a imaju iskustva i u organiziranju glazbenih događanja. Također se bave obrazovanjem u području kulturnog menadžmenta, a svojim projektom e-informacijskog sustava posvećenog kulturnim događanjima nastoje promicati lokalnu i regionalnu kulturnu ponudu.
 
Glavna ideja projekta Congress of the Culture Managers („Kongres menadžera u kulturi“) je razmjena različitih koncepata, praksi i stajališta. Kongres bi također trebao poslužiti kao mjesto sklapanja partnerstva i suradnje, uključujući i međusektorsku suradnju. Namjera je projekta utvrditi probleme suvremenog kulturnog menadžmenta i promicati primjenu menadžerskog pristupa u kulturnom sektoru, ali i suprotstaviti različite pristupe kulturnom menadžmentu. Tijekom Kongresa povest će se i rasprava o važnim strateškim problemima u europskoj kulturi i kulturnoj politici za razdoblje od 2015. – 2020. Inicijalni koncept programa podijeljen je na 4 dijela (4 dana), a sastoji se od izlaganja o kulturnom menadžmentu, rasprava u kojima će se razmjenjivati iskustva i primjeri dobre prakse, kao i od radionica i specijaliziranih obuka.
 
Zemlje: sve zemlje koje sudjeluju u programu Kreativna Europa
 
Profil: kulturne ustanove i organizacije
 
Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok za prijavu: 7. listopada 2015.)
 
Kontakt:
Stowarzyszenie Inicjatywa
Ured
E-mail: biuro@inicjatywa.org
Tel.: +48 508 105 010

Tomasz Szabelski
E-mail: tomek@inicjatywa.org
Tel.: +48 502 080 718

(D.H.F., 07.08.2015)