natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Cultural Trends in Movement


prijava: 31.08.2015.
mjesto: Iasi, Rumunjska

Udruga Kasta Morrely iz Rumunjske poziva na parterstvo u projektu - Cultural Trends in Movement (Kulturni trendovi u pokretu). Prijave se primaju do 31. kolovoza 2015.

Udruga Kasta Morrely nevladina je i neprofitna organizacija iz Rumunjske koja je osmislila i patentirala novi umjetnički žanr Fashion Theatre®, čiji je cilj promicanje kreacija i umjetničke osobnosti modnih dizajnera te kulturne poruke sadržane u njihovom stvaralaštvu.
 
Predlažu projekt Cultural Trends in Movement (Kulturni trendovi u pokretu), sa sljedećim ciljevima: 
  • organizacija drugog izdanja Kasta Morrely Fashion Weeka, prvog međunarodnog kulturnog modnog festivala, kojim se promiču modni trendovi;
  • promicanje sinergije između mode, plesa, glazbe i kazališta;
  • pružanje podrške u profesionalnom razvoju osoblja i kulturnih djelatnika iz partnerskih organizacija.

Ostale aktivnosti u sklopu projekta uključuju seminare za osoblje, radionice za kulturne djelatnike, mobilnost dizajnera, umjetnika, glazbenih sastava te javne kampanje. Projekt bi se provodio u Rumunjskoj, kao i u zemljama partnerima, a trajao bi 1 do 2 godine.
Od partnera očekuju da će sudjelovati u projektu s barem jednim menadžerom, kao i stručnjacima te umjetnicima koji se bave modom, plesom, glazbom ili kazalištem. Organizacije zainteresirane za sudjelovanje u projektu trebaju se javiti na njihovu e-mail adresu najkasnije do 31. kolovoza 2015., priložiti kratak opis svoje organizacije i navesti podatke za kontakt (internetsku stranicu, telefonski broj, e-mail adresu, osobu za kontakt).
 
Zemlje: sve zemlje članice EU-a koje djeluju u skladu s kriterijima programa EU Kreativna Europa – potprogram Kultura
 
Profil: nevladine organizacije te javne i obrazovne ustanove koje su aktivne u područjima modnog dizajna, izvedbenih umjetnosti, novih medija, plesa, glazbe i kazališta
 
Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok za prijavu: 7. listopada 2015.)
 
Kontakt:
Internetska stranica: www.kastamorrely.com;
Telefon: 0040.722.137.137; Fax: 0040.332.803.634;
E-mail: akm.kastamorrely@gmail.com;
Kontakt osoba:
Ana Hriscu, koordinatorica projekta i izvršna direktorica udruge Kasta Morelly
 

(D.H.F., 14.08.2015)