natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Theatraquarium


prijava: 18.08.2015.
mjesto: Ljubljana, Slovenija

Mestno gledališče ljubljansko – MGL iz Slovenije poziva zainteresirane organizacije da se do 18. kolovoza 2015. prijave za partnerstvo u projektu Theatraquarium, kojem je glavni cilj  razvijanje novih izvedbenih praksi u području skupno izmišljenog kazališta (devised theatre).

Mestno gledališče ljubljansko – MGL (Ljubljansko gradsko kazalište) drugo je slovensko kazalište po veličini. Osnovano je 1951. godine, a program mu je danas usmjeren na produkciju suvremenih kazališnih djela, kao i na inovativne redateljske interpretacije klasika.
 
Glavni je cilj projekta Theatraquarium razvijanje novih izvedbenih praksi u području skupno izmišljenog kazališta (devised theatre). Izvedbe proizašle iz projekta spajat će kazalište, video i društvene medije, a u njima će se odražavati različiti nacionalni pristupi tom umjetničkom obliku te će on poslužiti kao platforma za razvoj kazališne publike, s naglaskom na mlade od 14 do 25 godina starosti.
 
U sklopu projekta predviđa se suradnja triju partnerskih organizacija koje se bave kazalištem. Slijedeći zadane smjernice, svaka će partnerska organizacija postaviti vlastitu kazališnu produkciju, a zatim svojim iskustvom doprinijeti integrativnom dijelu projekta. Glavne projektne aktivnosti uključuju produkciju jedne međunarodne i triju nacionalnih izvedbi u maniri skupno izmišljenog kazališta, organizaciju međunarodnog simpozija na temu skupno izmišljenog kazališta te aktivnosti namijenjene razvoju publike.
 
Odgovornosti projektnog partnera su:
  • izbor 5 umjetnika koji će sudjelovati u projektu (5 perspektivnih glumaca),
  • izbor 5 gledatelja iz ciljane dobne skupine,
  • izbor 1 stručnog savjetnika (mentora izabranim umjetnicima),
  • produkcija 1 izvedbe u maniri skupnog izmišljenog kazališta,
  • komunikacijske aktivnosti (simpozij),
  • aktivnosti namijenjene razvoju publike (simpozij, društvene mreže).

Zemlje: sve zemlje koje sudjeluju u programu Kreativna Europa
 
Vrsta natječaja: Program Europske unije Kreativna Europa (potprogram Kultura) - Potpora europskim projektima suradnje (rok za prijavu: 7. listopada 2015.)
 
Kontakt:
Mestno gledališče ljubljansko (Eva Mahkovic)
Adresa: Čopova 14, SI-1000 Ljubljana
Telefon: +386 31 501001
E-mail: eva.mahkovic@mgl.si
Web: http://www.mgl.si/sl/
Facebook

 

(D.H.F., 14.08.2015)