Preskočite na glavni sadržaj

Premijera filma 'Kameleon' u Lovranu i Zagrebu

Premijera dugometražnog filma 'Kameleon' održat će se u novoobnovljenom lovranskom kinu 'Sloboda' 8. prosinca, s početkom u 20 sati. Film će također biti prikazan 12. prosinca u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
vrijeme: 08.12.2017.
mjesto: Lovran / Zagreb
url: https://www.facebook.com/filmkameleon/
'Kameleon' je financiran od strane Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a produciran je od strane mlade ekipe filmskih entuzijasta i studenata Sveučilišta u Rijeci kojoj je ovo drugi projekt. Prvi projekt bio je kratkometražni film Govornica,premijerno prikazan u Art kinu ove godine.
 
O filmu:
 
Dugometražni film "Kamelon" prikazuje dekonstrukciju modernog društva koji nadilazi moralne norme i ograničenja postavljena od strane društva te time uspijeva postati ideja veća od čovjeka koji umire i biva zaboravljen. Kroz radnju filma pratimo grupu ljudi različitih životnih dobi i interesa. Svi oni žive u malom gradu povezani na bezbroj načina. Grad je to kao i naš u kojem živimo, gdje svatko zna sve o svakome, tko kako živi, kakav posao ima, koji auto vozi, imali li za skijanje i ljetovanje, no kada ta druga osoba treba pomoć okrećemo glavu u drugome smjeru. Fokus priče je na osobi koja na pomalo bizaran način pokušava učiniti svijet nešto ljepšim mjestom za življenje.
 
Režija i scenarij: Dino Kos i Frano Barunčić
Direktor fotografije: Luka Radiković
Glume: Frano Barunčić, Tena Antonija Torjanac, Katia Kuharić, Tomislav Ivičević, Jasna Jeličić, Nikola Nedić, Emir Mulalić i mnogi drugi.