Preskočite na glavni sadržaj

'Kries' u Boogaloo Clubu promovira novi album

Hrvatski etno bend 'Kries' u petak, 23. veljače, promovirat će svoj novi album 'Selo na okuke' u zagrebačkom Boogaloo Clubu, najavio je organizator koncerta Hangtime Agency.
vrijeme: 23.02.2018.
mjesto: Zagreb; Boogaloo klub, Ulica Grada Vukovara 68
url: http://www.boogaloo.hr/
'Kries' od 2003. godine djeluje na hrvatskoj i svjetskoj world music sceni, a inspiraciju pronalazi u tradicionalnim pjesmama, slavenskoj mitologiji, dinarskim ritmovima i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem zaslužili su epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora, što potvrđuju i recenzije inozemnih glazbenih kritičara koji za 'Kries' imaju samo riječi hvale.

 

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija hvale njihove albume i koncerte, a energična scenska pojava osigurala im je uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, 'Kries' je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji i Indoneziji (Sziget Festival, United Islands, Colours of Ostrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba).

 

"Selo na okuke" treći je 'Kriesov' album, a nasljednik je "Kocijana" i "Ivo i Mara". Kroz kombinaciju modernog i rustikalnog, glavni autor 'Kriesa' Mojmir Novaković s ostatkom benda napravio je album s devet novih pjesama. (Hina)