Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Utopia' premijerno u Zagrebačkom plesnom centru

U Zagrebačkom plesnom centru 18. i 19. lipnja u 20 sati premijerno će se održati predstava 'Utopia' autorice i koreografkinje je Martine Granić, a koja je ujedno i diplomski ispit/rad iz glume Mirte Polanović na Akademiji primijenjenih umjetnosti Rijeka - Gluma MA / 2018. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 18.06.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.zagrebackiplesnicentar.hr/
 

'Utopia' je poema i mono koreo drama. Preispituje strahove od očekivanja i predviđanja budućnosti. Utjelovljena u ženskom liku, predstavljena je kroz emotivan odnos naspram okoline te preispituje nametnuta joj pitanja: Što su savršenstvo, disciplina, odgovornost? Postoji li konačno duhovno i društveno zajedništvo? Prebiva li idealno ponašanje u osjećaju kolektivne empatije ili neotuđivanju od vlastite intime?


Predstavu izvodi Mirta Polanović, a autorski tekst, režiju, koreografiju i dizajn potpisuje Martina Granić. Glazbu je komponirao Aldo Orlić. Mentori diplomskog rada su prof.emeritus Rade Šerbedžija i doc.art Valentina Lončarić.


Rad je sufinanciran od strane SKC-a (Studentskog kulturnog centra Rijeka) a izvodi se u Zagrebačkom plesnom centru kao prostoru suradnje i Muzeju moderne suvremene umjetnosti Rijeka.


Ulaz je besplatan a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je rezervirati svoje mjesto na: mirta.polanovic@gmail.com ili +385 98 943 28 92.


Facebook event