Preskočite na glavni sadržaj

Muzeji za sve: Izložba 'Prapovijest u rukama'

U četvrtak, 14. lipnja 2018. u 19 sati, u Arheološkom muzeju Istre, Pula, otvara se izložba 'Prapovijest u rukama' / 'Prehistory in hands' kojom se slijepim i slabovidnim osobama, ali i svima ostalima, pruža mogućnost da osjete i dožive prapovijesne istarske predmete. Izložba je dio projekta 'Come In!' (Cooperating for Open access to Museums – towards a widEr INclusion). 
vrijeme: 14.06.2018.
mjesto: Arheološki muzej Istre, Pula

Pričanje priče prirodan je način prenošenja znanja, ali nisu svi u mogućnosti stvoriti i mentalnu sliku o predmetu koji nikada nisu doživjeli. Svatko ima pravo na znanje. Mnogi su radoznali i žele poznavati povijest svojega kraja.

Intenzivan rad u sklopu projekta Come In! rezultirao je izložbom "Prapovijest u rukama" kojom se slijepim i slabovidnim osobama, ali i svima ostalima, pruža mogućnost da osjete prapovijesne istarske predmete kako bi mogli lakše stvarati slike u mašti dok slušaju priče o prapovijesnim događanjima i načinu života tadašnjeg čovjeka od samih početaka pa do pojave pisma.

Postav izložbe, mnogobrojnim replikama prapovijesnih predmeta, omogućuje posjetiteljima da ih dodiruju te da ih dožive na svoj način.

Osim replika prapovijesnih predmeta, posjetitelji će moći vidjeti/dodirnuti/osjetiti rekonstrukcije različitih životnih sredina poput nastambi kao i mjesta ukopa.

Autorice izložbe su viša kustosica Maja Čuka i viša restauratorica Đeni Gobić Bravar, a autor postava je Mauricio Ferlin.

Ulaz je besplatan, a izložba će se moći posjetiti do 30. lipnja.