• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

58. Festival hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama

Čak 13 predstava najboljih hrvatskih amaterskih kazališta narednoga vikenda, od 25. do 27. svibnja, igrat će na daskama vodičkog Kulturnog centra. Petu godinu zaredom u Vodicama se održava drugi dio Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom i prezentira najbolja kazališna ostvarenja hrvatskih amaterskih kazališta. Ulaz na sve izvedbe je slobodan!
 
festival

26. hrvatski festival jednominutnih filmova u Požegi

U Požegi će se 25. i 26. svibnja održati 26. hrvatski festival jednominutnih filmova. Ove godine prijavljeno je 494 filmova iz 44 zemalja svijeta, a u službenom programu, koji će se održati u petak, 25. svibnja, bit će prikazano 60 filmova.
 
najave

16. Strossmayerovi dani u Đakovu

Program 16. Strossmayerovih dana počinje 25. svibnja i traje sve do 5. lipnja 2018. godine.  
 
najave

VI. Rimski dani u Vinkovcima

Proljetna manifestacija 'VI. Rimski dani' održava se u Vinkovcima od 26. svibnja do 2. lipnja 2018. godine. 
 
festival

Festival Platforma HR oživljava zapuštene prostore Ilice

Uz kratki pop up performans plesnih umjetnika koji ove godine nastupaju na Platformi HR u četvrtak je predstavljeno 19. izdanje tog najvećeg plesnog festivala u ovom dijelu Europe, koji će se održati od 18. do 26. svibnja na više lokacija u Zagrebu, među kojima i u neiskorištenim prostorima u Ilici.
 
festival

58. Festival hrvatskih kazališnih amatera

U petak, 11. svibnja, u Pazinu počinje 58. izdanje Festivala hrvatskih kazališnih amatera koji već više od pola stoljeća putuje Hrvatskom i okuplja najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine. Bogati festivalski program i ove godine igra u dva grada domaćina: u Pazinu, od 11. do 13. svibnja i u Vodicama, od 25. do 27. svibnja.
 
festival

4. Zagreb Book Festival

Utjecaj moderne tehnologije na društveno-politička, ekonomska, intimna i identitetska pitanja, te umjetnost samu, središnja je tema književne manifestacije Zagreb Book Festival (ZBF) čije će četvrto izdanje u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) od 21. do 27. svibnja okupiti više od 80 domaćih i stranih autora u preko 30 događanja.
 
festival

22. HaGeeF u Zaboku

Ovogodišnji, 22. po redu, HaGeeF započinje 18. i 19. svibnja programom HGF Zagorje Supra Omnia koji će se održati na čak tri lokacije - u ZCUK Regenerator, na Ljetnoj pozornici Polanović i u Parku Milana Prpića, a bit će predstavljen i projekt budućeg kompleksa objekata kulturnog centra Re-Generator.
 
najave

10. kustoska platforma u Knapu

U srijedu, 25. travnja, počinje program 10. kustoske platforme u organizaciji Centra Knap i Slobodnih veza. Program platforme posvećen je dodatnoj teorijskoj i praktičnoj edukaciji iz područja suvremene umjetnosti, a ove će se godine baviti performansom.
 
festival, djeca, mladi

11. Festival dječje knjige u CeKaTe-u

Ovogodišnji Festival dječje knjige otvara se književno-scenskim program za najmlađe pod nazivom Uberi priču u Parku Stara Trešnjevka, 17. travnja, s početkom u 11 sati. Svako dijete koje bude prisutno dobit će za dar ukoričenu slikovnicu 'ubranu' sa stabla. Berba slikovnica autorski je projekt Sanje Lovrenčić i realizira se u suradnji s izdavačkom kućom Mala zvona.
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
festival, najave

17. FEKP u Zagrebu i Rijeci na temu 'Nasljeđe'

Sedamnaesto izdanje Festivala europske kratke priče (FEKP), popularnog književnog događanja koje u Hrvatsku svake godine dovodi najpoznatije svjetske pisce, održat će se u Zagrebu i Rijeci od 27. svibnja do 1. lipnja, a ove je godine posvećeno 'Nasljeđu'. 
 
festival

Vukovart 2018.

I ove godine u Vukovaru će se održati street art festival pod nazivom VUKOVART – goes vertical!, u suorganizaciji Vala kulture i Grada Vukovara.
 
festival

Ulični festival Cest is d' Best od 30. svibnja do 3. lipnja

Cest is d' Best, najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj okupit će od 30. svibnja do 3. lipnja u Zagrebu oko 700 izvođača s isto toliko sati dinamičnog programa, koncerata, uličnog teatra, cirkusa, plesa, likovnog, sportskog, dječjeg programa.
 
festival

4. festival kršćanskoga kazališta

Četvrti festival kršćanskoga kazališta održava se od 1. do 3. i od 8. do 10. lipnja u Franjevačkom samostanu na Svetom Duhu u Zagrebu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu.
 
festival

Horor u animiranom filmu - tematski program Animafesta 2018.

U povodu 200. obljetnice prvog izdanja gotičkog epistolarnog romana 'Frankenstein ili moderni Prometej' (1818.) Mary Shelley, središnji tematski program Svjetskog festivala animiranog filma – Animafesta Zagreb 2018. posvećen je žanru horora, izvijestili su iz Animafesta.
 
festival

Hrvatski filmovi na Animafestu 2018.

U program 28. svjetskoga festival animiranog filma – Animafesta, koji se održava u Zagrebu od 4. do 9. lipnja, uvršteno je mnoštvo novih i klasičnih filmova hrvatske kinematografije što, kako ističu organizatori, 'pokazuje da je domaća animacijska scena i dalje globalno relevantna te podjednako snažna u svim svojim autorskim generacijama'.
 
festival

35. Tjedan suvremenog plesa

Najveći međunarodni plesni festival u Hrvatskoj, te jedan od najstarijih u Europi, 35.Tjedan suvremenog plesa, ove će se godine održati u Zagrebu od 6. do 12. lipnja.
 
festival

11. Festival mediteranskog filma Split (FMFS)

Festival mediteranskog filma Split, čije će se 11. izdanje održati od 7. do 16. lipnja u ljetnom kinu 'Bačvice' i kinoteci 'Zlatna vrata', objavio je program u kojem se nalaze brojne regionalne i hrvatske premijere filmova koji su već izazvali pažnju na najvećim svjetskim festivalima. 
 
festival, najave

Liburnia Jazz Festival otvara 'dream team fusion glazbe'

Liburnia Jazz Festival održat će se 18. put u Opatiji od 6. do 8. srpnja, a otvorit će ga koncertm kvarteta, kako je rečeno na najavnoj konferenciji za novinstvo u Opatiji, 'dream teama fusion glazbe'.