Preskočite na glavni sadržaj

Izložba studenata ALU u Zagrebu 'Deset u 10 dana'

Otvorenje izložbe odabranih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu pod nazivom 'Deset u 10 dana' održat će se u Muzeju Mimara, u subotu 1. rujna 2018. u 12.00 sati. Radovi će se moći pogledati do 10. rujna o.g.
vrijeme: 01.09.2018.
mjesto: Zagreb, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5

'Možda ne jedino, ali zasigurno vrlo aktualno mjesto na kojem se uvijek može pronaći svježina suvremenog stvaranja u likovnim umjetnostima, kao i svake godine, tako i ove, bila je Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu na kojoj se od 8. do 15. lipnja 2018. godine odvijala završna izložba studenata. Promišljanja u duhu suvremenog življenja, interaktivnost, podjednako snaga tradicije i snaga osobne nadarenosti, izlaz iz temeljnih likovnih i stvaralačkih okvira, uvijek s pogledom prema unaprijed. Sve su to odlike i karakteristike u pristupu umjetničkog stvaralaštva deset izdvojenih umjetnika viših godina Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Ivana Bajcer, Andrej Beštak, Agata Lučić, Antonia Maričević, Ana Mendeš, Ana Penić, Karlo Ris, Ivan Stanišić, Eva Vučković i Lucija Žuti svojim radovima šalju fantastičnu sliku i snažnu poruku izražavajući svaki svoju priču, razloge i probleme, pristupajući mnogobrojnim likovnim disciplinama.

U ovakvom shvaćanju produkt je kreativna i razigrana, ali i ozbiljno promišljena, te na kraju i izvedena izložba suvremenih stvaralaca objedinjena u jedan zajednički duh interpoliran u stalni postav visokih i primijenjenih umjetnosti Muzeja Mimara.'

www.mimara.hr


Foto: www.mimara.hr