Preskočite na glavni sadržaj

Tijekom 53. Vinkovačkih jeseni u gradu se očekuje 150.000 posjetitelja

Ovogodišnje, 53. Vinkovačke jeseni održavaju se od 7. do 16. rujna pod geslom 'Pregršt istine', a na desetodnevnim priredbama očekuje se oko 10.000 sudionika te oko 150.000 posjetitelja, najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.
vrijeme: 07.09.2018.
mjesto: Vinkovci
url: http://vinkovackejeseni.hr/

„Sve je spremno i priredbe mogu započeti, uložen je veliki trud u pripremu manifestacije i uvjeren sam da će ovogodišnje Vinkovačke jeseni nadmašiti prošlogodišnje. Svi su dobrodošli na najveću manifestaciju izvornoga hrvatskog folklora, uživajte u tradicijskoj kulturi i gastronomiji vinkovačkog kraja“, rekao je u dobrodošlici gostima grada Bosančić.
 
Tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a Stjepan Đurković najavio je da sutra uvodne manifestacije Vinkovačkih jeseni započinju Folklornim večerima na kojima će kroz pet večeri nastupiti 50 KUD-ova i folklornih društava s područja Vukovarsko-srijemske županije.
 
Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina te mimohod dječjih KUD-ova održat će se 8. i 9. rujna, a nastupit će 62 dječje folklorne skupine, rekao je Đurković, te najavio i svečanost otvorenja središnjih priredbi 53. Vinkovačkih jeseni za 14. rujna kada će na pozornici u programu „Pregršt istine“ biti uprizorene slike iz bogata književnog opusa zavičajne književnice Mare Švel Gamiršek.
 
U najspektakularnijoj priredbi Vinkovačkih jeseni – Mimohodu sudionika i reviji svečanih konjskih zaprega, sudjelovat će 4.500 njegovatelja folklorne tradicije, odnosno 75 KUD-ova iz svih krajeva Hrvatske i dijaspore, 30 konjskih zaprega i 20 konjanika.
 
U ime organizatora dobrodošlicu u grad poželjela je i direktorice vinkovačkih „Novosti“ Mirjam Jukić naglasivši da Sajam gospodarstva, obrtništva i rukotvorina započinje već sutra u „Slavonskom sokaku“, dok u srijedu u središtu Vinkovaca započinje s četverodnevnim radom Vinski grad.
 
Ovogodišnje 53. Vinkovačke jeseni održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. (Hina)