Preskočite na glavni sadržaj

Ja Bih..5 dana Sarajeva u Zagrebu 2018.

Organizatori Ja BiH Festivala sedmu godinu za redom priredili su nam bogati filmski program, koncerte, ali i glazbene radionice koji će se održati na raznim lokacijama u centru Zagreba od 2. do 6. listopada.
vrijeme: 02.10.2018.
mjesto: Zagreb
url: https://hr-hr.facebook.com/jabihfilmkulturaumjetnost/

Ovaj Festival je rezultat višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.


Svečano otvorenje Festivala bit će 2. listopada u Muzeju Mimara gdje će biti održan „Sarajevski piknik prijateljstva“ , a koji će uveličati cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz, fotograf Milomir Kovačević Strašni i glumac Elmir Jukić. Istu večer, proslavu će obogatiti i koncert „Bosanski Lonac“ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića.


Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. 03. listopada u 20:00 sati bit će prikazan igrani film „Žaba“ redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka. 04. Listopada, također u Kinoteci, na programu su  dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić „Undercovered – Ispod marame“, a potom „Nazif Gljiva“ Arijane Saračević Helač.


U petak, 04. listopada u 20:00 sati imat ćete priliku pogledati  dvije epizode TV serijala „ Hoću kući 2“ Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend „Tale Quale“ koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.


Posljednji dan Festivala, 06. listopada u 11:00 u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica „Muzički centar Pavarotti  Mostar“ Atille i Azre Aksoj ,učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film „Kuduz“, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj u Napretkovom Kulturnom Centaru , bit će predstavljen novi projekt „Kradeni ljudi“.


Zabilježite u svoje kalendare sedmu obljetnicu Ja BiH Festivala i uvjerite se i sami kako umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice! Pridružite se projekcijama, koncertima, radionicama i doznajte sve što ste ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.