Preskočite na glavni sadržaj

Pokrenuta digitalna internetska platforma 'Mreža hrvatske kulture'

Mreža hrvatske kulture je digitalna internetska platforma koja okuplja i povezuje sve nositelje kulturnih sadržaja, od samostalnih umjetnika i fizičkih osoba, javnih ustanova u kulturi, organizacija u kulturi, preko udruga, zajednica udruga pa sve do Hrvatskog sabora kulture.
vrijeme: 25.09.2018.
url: http://mreza.hr/

Svaki od njih u ovom sustavu ima svoje mjesto i poveznice prema ostalim članovima sustava, čineći na taj način jedinstvenu Mrežu hrvatske kulture.

Sustav omogućuje svim članovima brzo i jednostavno stvaranje, objavu i dijeljenje sadržaja (vijesti i najava), time i sudjelovanja u izradi jedinstvenog Kalendara kulturnih aktivnosti na razini Republike Hrvatske, potiče svoje članice na aktivnosti u Mreži kako bi stvorili što više sadržaja, te se na taj način stvara velika i jedinstvena, do sada neviđena baza svih podataka o kulturnim sadržajima, što ujedno potiče razvoj publike.

Uz sve navedeno, svaki korisnik Mreže registracijom na istu, potpuno besplatno dobiva mogućnost izrade svoje web stranice, uz koju će kroz vrijeme razvoja cijele platforme dobiti niz jednostavnih alata za pomoć pri vođenju udruge (npr. prostor za pohranu dokumenata, vođenje evidencije članova, evidencija inventara, jednostavno knjigovodstvo, kreiranje ugovora o dijelu i slično).

Hrvatski sabor kulture poziva da se prijavite, registrirate i sudjelujete u izradi Kalendara kulturnih aktivnosti na razini Republike Hrvatske (objavom vijesti i najava), kreirate svoju web stranicu te tako postanete dionikom Mreže.

Web stranicu možete vidjeti na linku: www.mreza.hr, a registraciju možete izvršiti na sljedećem linku: http://www.mreza.hr/registracija.

Realizaciju ovog projekta financijski je omogućilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske putem dodjele potpora programima za poticanje razvoja publike u kulturi. Projekt je ostvaren u suradnji s  obrtom za računalno programiranje eBIZ iz Varaždina.

http://www.hrsk.hr/