Preskočite na glavni sadržaj

Riječka grupa 'Jonathan' turneju po SAD-u započinje nastupom na SXSW festivalu

Riječki glazbeni sastav 'Jonathan' nastupit će na South by Southwest (SXSW) konferenciji i festivalu u Austinu, glavnom gradu američke savezne države Teksas, u ožujku 2019. godine, čime započinju svoju prvu turneju po SAD-u.
vrijeme: 08.03.2019.
mjesto: SAD; Austin
url: https://www.sxsw.com/
 
Jonathan je za sada jedini potvrđeni izvođač iz regije na festivalu na kojemu se okuplja oko 250 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta. U više od 120 klubova u gradu Austinu u sklopu višednevne SXSW konferencije i festivala nastupa dvije tisuće izvođača iz više od 65 zemalja svijeta.
 
Grupi Jonathan to će ujedno biti i početak njihove turneje po SAD-u, čiji će datumi i gradovi biti poznati uskoro, izvijestila je u petak agencija LAA.
 
Ove godine grupa Jonathan izdala je svoj treći album "The Hold", a na glazbenu je scenu stupila 2013. godine objavom pjesme "Maggie". Nakon toga Jonathan izdaje debitantski album "Bliss", koji je 2014. godine bio među najboljim albumima na glazbenim ljestvicama u Hrvatskoj i od tada održavaju koncerte po cijeloj regiji.
 
Festival se u Austinu održava od 8. do 18. ožujka 2019., a kombinira glazbu, film i interaktivne medije. Na njemu je 2014. nastupila još jedna domaća izvođačica, Dunja Ercegović, poznatija po glazbenom imenu Lovely Quinces. (Hina)