Preskočite na glavni sadržaj

Damir Kukuruzović uz Django Group i Paulus Schäfer svirat će u Sisku i u Zagrebu

Damir Kukuruzović, jedan od vodećih hrvatskih jazz gitarista uz svoj Django Group i Paulus Schäfer, nizozemska gitaristička zvijezda, nastupit će u ponedjeljak, 22. studenog u Sisku i dan kasnije, u utorak, 23. studenog u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. 
vrijeme: 22.11.2018.
mjesto: Sisak, Zagreb

Siščanin Damir Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba i pokretač međunarodno afirmiranog Sisica Open Jazz&Bluess Festivala, već niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Njegov bend  nastupao je na poznatim festivalima u zemlji i inozemstvu, promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza. Kukuruzović je surađivao s mnogim  svjetski poznatim glazbenicima, između ostalih s Angelom Debarreom,  Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom i drugima. 

Paulus Schäfer je nizozemski je jazz glazbenik i gitaristički virtuoz velikog međunarodnog ugleda. I on se ubraja među najveće sljedbenike glazbe Djanga Reinhardta. Godinama nastupa na najvećim jazz festivalima i najznačajnijim svjetskim pozornicama, te uspijeva na svojim koncertima  spojiti romsku glazbenu tradiciju s američkim standardima i europskim swingom.

Uz Kukuruzovića i Schaefera u velikoj dvorani Doma INA Rafinerije nafte Sisak i u KD Vatroslav Lisinski nastupit će violinist Bruno Urlić, gitarist Miroslav Čehaić i bas gitarist Željko Bilbija. (Hina)