Preskočite na glavni sadržaj

free_art_-_glitch/3 - poziv na sudjelovanje u rezidenciji

KA-MATRIX i Format C pozivaju autor/ic/e koji/e djeluju na području Republike Hrvatske da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom i izložbenom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 5. do 12. studenog 2018. u Karlovcu, a prijave se primaju do 30. listopada.
prijava: 30.10.2018

Poziv je usmjeren autori/ca/ma koji/e djeluju u polju (audio-)vizualne digitalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti, …) bazirane na copyleft principima, s naglaskom na glitch tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.
 
Vrijeme sedmodnevnog produkcijskog rezidencijalnog programa namijenjeno je umrežavanju, suradnji i razmjeni znanja o ideologijama i načinima provođenja individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju free (slobodnu) umjetnost, te prezentaciji rada rezidenata/ica putem suradničkog postavljanja privremene multimedijske instalacije u gradu Karlovcu.
 
Organizatori osiguravaju:

1.A) povrat troškova puta (unutar RH, ekonomska klasa) i naknade za dnevne troškove u sveukupnom iznosu do 1400HRK te besplatan dijeljeni smještaj ili
1.B) sredstva za autorski honorar u iznosu do 1000HRK neto, te
2.) osnovnu tehničku opremu (CRT TV-e, rasvjetu i audio opremu) i podršku za postav suradničke glitch art instalacije koja će biti predstavljena putem javnog izložbeno-diskurzivnog programa.
 
Prijave su otvorene do 30. listopada 2018., na e-mail: hello@formatc.hr

U prijavi je potrebno navesti:
- ime i prezime,
- polazno mjesto putovanja i odredište povratka uz procjenu troška prijevoza,
- kratku biografiju s temi relevantnim primjerom autorske prakse.
 
Autori/ce odabrani/e za rezidencijalni program o odluci će biti obaviješteni/e do 31. listopada 2018. godine.
Rezidencijalno gostovanje održava se od 05. do 12. studenog 2018. u Karlovcu, u prostorima MUZA - Mala Urbana Zajednica / Infoshop Karlovac i javnim prostorima u karlovačkoj Zvijezdi.

***
"free_art_-_glitch" rezidencijalni program organizira umjetnička organizacija Format C u suradnji s KA-MATRIX - udrugom za društveni razvoj, u okviru projekata Inquiry Inc.[2018]/free_art_-_* i Nova kultura _ Hibridni grad 018.
 
Projekt se održava uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade Kultura nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije.
 
https://formatc.hr/free_art_-_glitch
https://fb.com/events/262681324389114/