Preskočite na glavni sadržaj

Kreativne ambasade kao poveznica između Rijeke i nizozemskog Leeuwardena

Tijekom ovog tjedna, od ponedjeljka 29.10. do subote 3.11., u Rijeci se provodi pilot projekt Creative Embassies kao dio suradnje Kreativnog kolektiva Kombinat i organizacije Podium Asteriks iz nizozemskog grada Leeuwardena. Projekt kao takav kroz simboliku 'ambasada' potiče razmjenu kako znanja i iskustva, tako i umjetnika te umjetničkih i kreativnih praksi.
vrijeme: 29.10.2018.
mjesto: Rijeka
 

U svojem riječkom pilot izdanju ugostit će tako Leeuwardenski projekt Windowlicker koji site-specific tehnikom sitotiska na prozorima i izlozima nastoji promovirati umjetnost i dizajn u javnom prostoru. Tijekom tjedan dana troje umjetnika Jelle von Gosliga, Jelena Bando i Eva Badanjak suradnički će stvarati te zatim otisnuti svoje radove na izlog Studija Kamov (Križanićeva 6A).

 

U subotu 3.11. u 19 sati održat će se predstavljanje grafika na izlogu Studija Kamov uz popratnu pop-up izložbu autorskih postera i grafika umjetnika koji sudjeluju u projektu te grafika u izdanju međunarodnog festivala ilustracije 36 Mountains iz Zagreba kojeg organizira umjetnica Jelena Bando.

 

Projekt Creative Embassies rezultat je suradnje organizacija Kombinat i Podium Asteriks započete unutar programa Tandem Fryslân, a pokrenutog od strane ovogodišnje europske prijestolnice kulture Leeuwarden-Fryslân 2018 s ciljem razmjene iskustva lokalne frizijske zajednice s ostalim zajednicama diljem Europe te izgradnje dugoročnih suradnji.