Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati Javnih poziva HAVC-a

Na 1. sjednici Hrvatskog audiovizualnog vijeća u 2. sazivu, održanoj 9. studenoga, donesene su odluke o raspodjeli sredstava prema Javnom pozivu za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva – kategorije: poticanje proizvodnje animiranih (rok 3. svibnja) i eksperimentalnih filmova (rok 3. svibnja), poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova (rok 12. travnja i 12. srpnja) i televizijskih djela (u 2017. godini) te za programe međunarodne suradnje (rok 30. kolovoza).
vrijeme: 09.11.2018.

Vijeće je odluku donijelo po prijedlozima Umjetničkog vijeća, čija je 72. sjednica održana u srijedu, 7. studenog 2018. godine. 

Hrvatsko audiovizualno vijeće na 1. sjednici odlučivalo je u sastavu: Mirna Supek - Janjić, Jadranka Islamović, Ivana Ivković, Antonio Nuić, Ivor Šiber, Zrinko Ogresta, Ivan - Goran Vitez, Silvestar Kolbas, Matko Burić, Lado Skorin, Vladimir Brnardić i Neven Hitrec dok su na 72. sjednici Umjetničkog vijeća sudjelovali Katarina Zrinka Matijević, Ana Hušman, Sanja Kovačević, Petra Zlonoga, Jaka Primorac, Nenad Polimac i Tomislav Šakić.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje animiranih filmova, rok 3. svibnja (1. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 20 prijava, razmatrano ih je 18, a sredstva su odobrena za sedam projekata u ukupnom iznosu od 1.855.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Petra Zlonoga) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za dodjelu sredstava za poticanje audiovizualnih djelatnosti i stvaralaštva u kategoriji proizvodnje eksperimentalnih filmova, rok 3. svibnja (1. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno 12 prijava od kojih je bilo razmatrano njih 11, a sredstva su odobrena za četiri projekta u ukupnom iznosu od 470.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Ana Hušman) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata animiranih filmova, rok 12. travnja (1. rok odlučivanja) i 12. srpnja (2. rok odlučivanja), pristiglo je ukupno sedam prijava, od kojih je razmatrano njih pet, a sredstva su odobrena za dva projekta u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Tablicu odobrenih projekata s drugog roka i obrazloženje umjetničke savjetnice možete pronaći na ovoj poveznici.

Na Javni poziv u kategoriji poticanje razvoja projekata i razvoja scenarija televizijskih djela (animirano, dokumentarno i igrano TV djelo te kreativni TV format za mlade; rok 18. siječnja 2018. godine) pristiglo je ukupno 147 prijava, razmatrano ih je 144, a sredstva su odobrena za njih 25 u iznosu od 950. 000 kuna. Tablicu odobrenih projekata i obrazloženje umjetničke savjetnice (Sanja Kovačević) možete pronaći na ovoj poveznici.

Na trećem roku Javnog poziva za komplementarne djelatnosti – programi međunarodne suradnje (30. kolovoza) sredstva su odobrena za 41 progam u iznosu od 224. 719 kuna. Tablicu odobrenih projekata možete pronaći na ovoj poveznici

Novi rok Javnog poziva za dodjelu sredstava za poticanje komplementarnih djelatnosti u 2019. godini je 12. prosinca 2018. 

www.havc.hr