Preskočite na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji'

Slikovnica 'Dječak koji je želio biti tigar' Tomislava Zajeca i Tomislava Zlatića osvojila je Nagradu 'Ovca u kutiji', koja se tradicionalno dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu Interlibera.
vrijeme: 18.11.2018.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/festivalovcaukutiji/
 

"Ovca u kutiji" dječjeg žirija pripala je Borisu Kralju za autorsku slikovnicu "O mački, ribi i ostalima", objavljenu u vlastitoj nakladi i Bogadigrafike iz Koprivnice.

 

"Svečanom dodjelom nagrada i priznanja "Ovca u kutiji", koje je okupilo preko stotinu uzvanika i posjetitelja Interlibera, završen je ovogodišnji Festival knjige i književnosti "Pazi, knjiga!", priopćio je organizator nagrade Knjiga u centru o dodjeli koja se održala u subotu.

 

Nagrada "Ovca u kutiji" dodjeljuje se od 2005., a o dobitniku odlučuje stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora koji ocjenjuju umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom.

 

Među finalistima ovogodišnje nagrade stručnoj žirija bili su "Šporki Špiro i neposlušna Tonka" Olje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića, "Tonka će sutra" Jelene Pervan i Vande Čižmek, "Waion" Kašmira Huseinović i Andree Petrlik Huseinović, "Jura i Kuckalo protiv dosade" Romana Simića i Manuela Šumberca i "Konradova prodavaonica ptica"  Nene Lončar i Marijana Lončara.

 

Finalisti "Ovce u kutiji" dječjeg žirija bili su "Što sve treba znati o kravati? Aljoše Vukovića i Irene Zelena, "Babasova i kraljičino stablo Tamare Bakran i Marsele Hajdinjak, "Pinga" Dječjeg vrtića Duga Resa i "Što se ne može ukrasti" Romana Simića i  Andree Petrlik Huseinović. (Hina)