Preskočite na glavni sadržaj

'Kazališna čarolija' za najmlađe u 'Zajcu'

Predstava za djecu 'Kazališna čarolija' na programu je HNK Ivana pl. Zajca tijekom studenog i prosinca u jutarnjim i večernjim terminima. U trajanju jednog školskog sata bit će predstavljeno ono što kazalište može, i ne može. Po čemu se razlikuje od filma, televizije, književnosti i likovnih umjetnosti, a opet i što sve od svih njih posuđuje kako bi postalo to što jest, i još više od toga – čarolija.
vrijeme: 27.11.2018.
mjesto: Rijeka; HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr
 

Najmlađa publika moći će vidjeti, u priču povezane, neke od najljepših baletnih, opernih i dramskih scena, a usto i sva čuda tehnike neophodna kako bi se stvorila kazališna iluzija – dana, noći, kiše, vjetra, snijega, grmljavine, oluje, mora i planina, predjela mašte i misli.

 

Na kraju, svi će zajedno plesati, pjevati, pa i glumiti, jer kazalište nije samo čarolija, nego i igra u kojoj sudjeluju, s jednakim uzbuđenjem, i kazalištarci i publika.

 

Kreativni tim „Zajca“ na čelu s redateljem Giuliom Settimom, osmislio je priču u kojoj mašta nema granica i u kojoj jedan obični dirigentski štapić može postati moćni čarobni štapić koji daje moć onome tko ga drži u ruci.

 

Plesači, glumci, glazbenici, pjevači, cjelokupna kreativna mašina HNK Ivana pl. Zajca sudjeluje u predstavi u kojoj će se moći vidjeti i mnogi efekti što se koriste iza kazališnog zastora te uživati u onome što kazalište može biti i stvoriti.

 

U predstavi sudjeluju sve umjetničke grane HNK Ivana pl. Zajca: Hrvatska drama, Opera, Balet i Talijanska drama. Glume, pjevaju, sviraju i plešu: Anastazija Balaž, Giuseppe Nicodemo, Predrag Sikimić / Dražen Mikulić, Osman Eyublu, Leonora Surian Popov, Ivna Bruck, Lucio Slama, Nikola Nedić, Cristina Lukanec, Andrej Koteles, Marta Voinea Čavrak, Tilman Patzak, Jasmin Mekić, Sabina Salamon i Katja Budimčić.