Preskočite na glavni sadržaj

Davis Cup trofej, popularna salatara, izložit će se u MUO

Veliki pokal Davis Cupa, koji su ove godine drugi put u povijesti tog prestižnog natjecanja osvojili hrvatski tenisači, predstavit će se tijekom prosinca u Atriju Muzeja za umjetnost i obrt (MUO), gdje je bio izložen i 2005., kada ga je Hrvatska prvi put osvojila, a moći će se razgledati do studenog iduće godine.
vrijeme: 05.12.2018.
mjesto: Zagreb; Muzej za umjetnost i obrt, Trg Republike Hrvatske 10
Davis Cup trofej, popularna 'salatara', sastoji se od tri kata s imenima zemalja i igrača osvajača kupa, a na vrhu je pokal  iznimne vrijednosti, izrađen 1899.godine, za čiju je izradu te godine Dwight Fille Davis izdvojio 400.000 dolara.
 
Vrijednost pokala Davis Cupa danas daleko nadmašuje njegovu početnu cijenu izrade, stoji u obavijesti MUO-a.
 
Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivan Dodig, Borna Ćorić, Mate Pavić, Franko Škugor, Viktor Galović i Nikola Mektić na čelu s izbornikom Željkom Krajanom, tom su pobjedom svrstali Hrvatsku i Hrvatski teniski savez među deset reprezentacija koje su više od jednom osvojile najstarije, 118 godina staro momčadsko tenisko natjecanje.
 
Prije trinaest godina u Bratislavi, Davis Cup je osvojila teniska ekipa u kojoj su bili  Ivan Ljubičić, Mario Ančić, Goran Ivanišević i Ivo Karlović na čelu sa izbornikom Nikolom Pilićem.
 
Odmah nakon dopreme u Hrvatsku bio je izložen u Muzeju za umjetnost i obrt te ga je vidjelo više desetaka tisuća posjetitelja Muzeja. (Hina)