Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje zbornika o sudioničkom upravljanju u Karlovcu

Predstavljanje publikacije 'Uradimo zajedno. Prakse i tendencije sudioničkoga upravljanja u kulturi u Republici Hrvatskoj' u Karlovcu će se održati u srijedu, 12. prosinca, u 12 sati, u prostoru Male Scene Hrvatskog doma (Ulica Frana Kurelca 4).
vrijeme: 12.12.2018. 12 h
mjesto: Zagreb; Mala Scena Hrvatskog doma, Ulica Frana Kurelca 4
url: http://kulturanova.hr/

Zbornik će predstaviti dr. sc. Dea Vidović (upraviteljica Zaklade "Kultura nova" i urednica zbornika) i Leda Sutlović (članica istraživačkog tima projekta o sudioničkom upravljanju), a na predstavljanju će sudjelovati i Denis Mikšić (zamjenik predsjednika Saveza udruga KAoperativa), te predstavnici lokalne samouprave.

Zaklada "Kultura nova" zbornik je objavila u okviru dvogodišnjeg projekta "Approaches to Participatory Governance of Cultural Institutions" koji je provodila uz podršku UNESCO-vog Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD). Pored širokog teorijskog obuhvata i analize koncepata, kao što su sudjelovanje u kulturi, decentralizacija, lokalni razvoj i sudioničko upravljanje u kulturi, zbornik je uključio i sedam studija slučajeva kojima je obuhvaćeno sedam različitih modela sudioničkoga upravljanja društveno-kulturnim centrima koji se razvijaju u različitim dijelovima Hrvatske: Društveno-kulturni centar Lazareti u Dubrovniku, Društveni centar Čakovec u Čakovcu, Društveno-kulturni centar u Karlovcu, Molekula u Rijeci, Društveni centar Rojc u Puli, Dom mladih u Splitu te Pogon-Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade u Zagrebu.
 
Zbornik je dizajnirao Dario Dević, a objavljen je na hrvatskom i engleskom jeziku, dok će se na promociji moći preuzeti i besplatan tiskani primjerak knjige na hrvatskom jeziku.