Preskočite na glavni sadržaj

50 Poems for Snow u Sinju

Drugo izdanje pjesničkog festivala 50 Poems for Snow u Sinju održat će se večeras, 9. siječnja 2019. na tvrđavi Kamičak, s početkom u 18.30 sati.  
vrijeme: 09.01.2019.
mjesto: Sinj

Pjesme će čitati: Snježanka Jandrijević, Niveska Juraga - Kovačev i Božena Romac, uz gošće iznenađenja.

Ovozimska izdanja festivala posvećena su čileanskom pjesniku Nicanoru Parri koji je umro 2018. godine  u 104. godini života.

50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s Aleksandrom Hutom Konom. Festival je spcifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen. Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski diljem Europe.

Ove zime festival se održava u petnaest gradova i devet zemalja. U Hrvatskoj se održava u Čakovcu, Delnicama, Karlovcu, Koprivnici, Osijeku, Sinju, Sisku i Zagrebu, a od drugih europskih gradova u Amsterdamu, Novom Sadu, Parevalju (Slovenija), Sofiji, Stockholmu i Toulouseu.

Festival u Sinju organizira Božena Romac.

Više o festivalu:
http://50poemsforsnow.tumblr.com/
https://www.facebook.com/50poemsforsnow/