Preskočite na glavni sadržaj

Ovogodišnje Vinkovčke jeseni bit će posvećene Slavoniji, Srijemu i Baranji

Ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a tematski će biti posvećene Slavoniji, Srijemu i Baranji iz čega je proizašao i ovogodišnji slogan manifestacije 'Tri nam drage riječi', rečeno je na prvoj sjednici Organizacijskog odbora 54. Vinkovačkih jeseni, održanoj u četvrtak u vinkovačkoj gradskoj upravi.
vrijeme: 13.09.2019.
mjesto: Vinkovci
url: http://vinkovackejeseni.hr/

Po riječima scenaristice svečanosti otvorenja Ane Cvenić, 54. Vinkovačke jeseni zračit će vedrinom i optimizmom te će tematski biti podređene folklornom bogatstvu i raznolikosti Slavonije, Srijema i Baranje.
 
“Želimo da i ova godina bude barem kao prošla kada je riječ o Vinkovačkim jesenima, ali kako uvijek volimo podići tu razinu, vjerujemo da će tako biti i za 54. Vinkovačke jeseni. Mislim da je pravi trenutak da krenemo s organizacijom ovogodišnjih Jeseni. Pred nama je devet mjeseci i što ranije krenemo Jeseni će biti kvalitetnije pripremljene”, poručio je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.
 
Po riječima Mirjam Jukić iz Novosti, koje su suorganizator Vinkovačkih jeseni, novi pristup Vinkovačkim jesenima unazad nekoliko godina donijeli su ovoj manifestaciji novu kvalitetu i doprinijeli velikoj posjećenosti te su Vinkovačke jeseni sada definitivno među top tri manifestacije u Hrvatskoj, a prošle godine manifestaciju je posjetilo gotovo 150 tisuća posjetitelja. (Hina)