Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Hrvatska i mađarska čipka – naša zajednička baština'

Prigodom obilježavanja dana Međunarodnog priznanja RH, Veleposlanstvo RH u Budimpešti i Kuća mađarske baštine, 15. siječnja postavili su izložbu pod nazivom 'Hrvatska i mađarska čipka – naša zajednička baština'.  
vrijeme: 15.01.2019.
mjesto: Budimpešta, Mađarska

U nazočnosti brojnih uzvanika, veleposlanika i predstavnika diplomatskog zbora kao i predstavnika Hrvata u Mađarskoj, izložbu su svečano otvorile državna tajnica Ministarstva ljudskih resursa Mađarske dr. Orsolya Pacsay-Tomassich i pomoćnica ministrice kulture dr. sc. Iva Hraste Sočo, uz koje je bio vlp. RH u Mađarskoj dr. sc. Mladen Andrlić i voditeljica predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg.

U prostoru Kuće mađarske baštine, uz mađarsku čipku, postavljena je izložba paške čipke s eksponatima Društva paških čipkarica Frane Budak i Benediktinskog samostana sv. Margarite, a umijeće šivanja paške čipke prezentirala je čipkarica Gordana Maržić u paškoj narodnoj nošnji.

Na posebnom štandu prikazani su proizvodi Paške sirane i Solane Pag, a cijeli događaj popraćen je glazbom i pjesmom te prikazom niza promotivnih filmova o Pagu.

Opširnije:
https://www.htz.hr/
http://hu.mvep.hr/hr/
https://www.min-kulture.hr/
http://www.hagyomanyokhaza.hu/


Foto: Kristina Goher / Hrvatski glasnik / MCC