natječaj, festival

HNK Split objavljuje poziv za prijavu predstava za 27. Marulićeve dane


vrijeme: 21.04.2017. - 28.04.2017.
prijava: 01.12.2016.
mjesto: Split

Hrvatsko narodno kazalište kao osnivač i organizator Festivala hrvatske drame Marulićevi dani objavilo je poziv kazalištima da prijave predstave za predstojeće, 27. Marulićeve dane. Krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2016. godine.

U konkurenciju za selekciju ulaze predstave premijerno izvedene u ovoj kalendarskoj godini, za razliku od prijašnjih godina kada su se mogle prijaviti koje su premijeru imale nakon 1. veljače prethodne godine, a prije 1. veljače godine u kojoj se festival održavao. Na taj način bit će moguće odrediti program festivala znatno ranije nego prijašnjih godina. Izbornik festivala ponovo je kazališni kritičar Igor Ružić. 27. Marulićevi dani bit će održani u Splitu, u tradicionalnom terminu od 21. – 28. travnja 2017.
Slijedi cjelokupni tekst poziva kazalištima da prijave predstave za 27. Marulićeve dane.
 
Poziv - prijava predstava za Festival hrvatske  drame 27. Marulićevi dani
 
U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, Festival 27. Marulićevi dani održat će se u svom tradicionalnom terminu, odnosno u vremenu od 21. do 28. travnja 2017. (čl. 8 Pravilnika), a izbornik Festivala i ove je godine kazališni kritičar Igor Ružić. 
           
U skladu s odredbama Pravilnika:
- kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava - hrvatskih autora - koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2016. godine, a prije 31. prosinca 2016. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.
- krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2016. godine.
- za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu predstave, plakat i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene  do 31. prosinca 2016. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.
- organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu. HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.
 
Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.
 
U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi  za one predstave za koje su  termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati  termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom.
 
Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 27. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr, drama.ravnatelj@hnk-split.hr.   

(R.P.B., 03.11.2016)