Preskočite na glavni sadržaj

Fado je in! - Katia Guerreiro & Zagrebačka filharmonija

U petak, 22. veljače u 19:30 sati, jedna od vodećih fadistica - Katia Guerreiro nastupit će s orkestrom Zagrebačke fiilharmonije na koncertu u Lisinskom, u sklopu Off ciklusa ZF.
vrijeme: 22.02.2019.
mjesto: Zagreb, KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.zgf.hr

Nastupala je na najvećim pozornicama svijeta - u slavnoj Olympiji u Parizu, u dvorani Berlinske filharmonije i Palači lijepih umjetnosti u Bruxellesu, Katedrali u Luxembourgu i Operi u Lyonu, a i nakon gotovo dva desetljeća međunarodne karijere njezin fado nije izgubio ništa od snage i uvjerljivosti. Osvajala je vrhove top ljestvica u rodnom Portugalu, ali i u Francuskoj, Južnoj Koreji i Japanu, a za svoju umjetnost primila je i najviše nagrade i priznanja. Samo mjesec dana nakon Zagreba nastupa na prestižnoj pozornici pariškoga Trianona, a u Off ciklus stiže praćena svojim bandom, ali i velikim orkestrom Zagrebačke filharmonije.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će uspješni anglo-talijanski maestro Dario Salvi, a program donosi pravi vatromet vrhunskih skladbi, od oca portugalske glazbe Joséa Viane da Mote i njegove Simfonije domovini, preko poznate teme Sobre las Olas meksičkoga "kralja valcera" Juventina Rosasa i vatrene simfonijske uspješnice Conga del Fuego Artura Márqueza - sve do zvijezde večeri, sjajne fadistice Katie Guerreiro u neponovljivom spoju sa Zagrebačkom filharmonijom...

https://www.facebook.com/offciklus