Preskočite na glavni sadržaj

U riječkom Art-kinu u veljači premijere hrvatskih filmova 'Mali' i 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj'

Art-kino u Rijeci u veljači će premijerno prikazati dva hrvatska filma, 'Mali' Antonija Nuića i 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' Predraga Ličine te brojne nagrađivane filmove poput 'Čovjeka iz sjene' Adama McKaya, 'Miljenice' Yorgosa Lanthimosa i 'Obiteljskih veza' Hirokazua Kore-Ede, najavljeno je iz ovog kina.
vrijeme: 01.02.2019.
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/
 

Pobjednički film prošlogodišnjeg Pula Film Festivala "Mali" scenarista i redatelja Antonija Nuića premijerno će se prikazati 14. veljače. To je nekonvencionalna priča o životu oca i sina. Otac je diler čija supruga umire, a njezini ga roditelji žele prikazati kao nesposobnog roditelja i uzeti mu skrbništvo nad sinom, Malim. Mali voli oca, njegove neobične odgojne metode i želi živjeti s njim, a Franjo nema namjeru nikome opravdavati način na koji odgaja sina, kao što nema namjeru pustiti da ga itko od njega razdvoji, navodi Art-kino. U glavnim su ulogama Frajo Dijak, Rakan Rushaidat, Bojan Navojec i Hrvoje Kečkeš.

 

"Posljednji Srbin u Hrvatskoj" opisuje se kao prva hrvatska zombi komedija. U filmu čija je premijera u Art-kinu 27. veljače glume Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Sregej Trifunović i drugi.

 

Program Art-kina u veljači otvara biografska drama "Čovjek iz sjene" o životu i političkom djelovanju bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Chaneya, a već 2. veljače na programu je film "Miljenica" Yorgosa Lanthimosa, nominiran za Oscara u deset kategorija, tragikomična priča o kraljevskim intrigama u kojoj glume Olivia Colman, Rachel Weisz i Emma Stone.

 

Film Kore-Ede "Obiteljske veze" o japanskoj obitelji koja spaja kraj s krajem uz sitne kriminalne aktivnosti, nagrađen Zlatnom palmom na proteklom filmskom festivalu u Cannesu, počet će se prikazivati 9. veljače.

 

Dvanaesto izdanje Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma donosi prvu retrospektivu filmaša Pere Portabelle na ovim prostorima. "Njegovi su filmovi umjetnički dokumenti revolucionarnih ideja, nastalih u razdoblju političke represije, zatvaranja i cenzure u kojem je djelovala zajednica pjesnika, performera, kompozitora, konceptualnih umjetnika", stoji u najavi.

 

U obiteljskom programu u veljači se prikazuju animirani filmovi "Kako izdresirati zmaja 3: Skriveni svijet", "Lego Film 2" i francuski igrani obiteljski film "Mia i bijeli lav". (Hina)