Preskočite na glavni sadržaj

'Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja'

U utorak, 5. veljače, u 19 sati, bivši Booksin suradnik i međunarodno priznati literoterapeut dr. med. Ostojić nakratko će iz Londona svratiti u Booksu kako bi predstavio svoju novu knjigu 'Upomoć, pročitali smo knjigu! Klinički pojmovnik kritičkog čitanja' (Kulturtreger i Kurziv, 2018.).
vrijeme: 05.02.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; KK Booksa, Martićeva 14d
url: http://booksa.hr/
 

Doktor Ostojić već desetljećima diljem svijeta liječi nesretne ljude od psihofizičkih bolova nastalih uslijed čitanja književnih djela. Doktor je u sklopu svoje misije od 2008. do 2014. za portal Booksa.hr pisao tekstove o fatalnim posljedicama književnosti i važnosti prevencije čitanja. Na temelju tog rada nastala je ova knjiga koja, kako navodi predgovor, iznosi „istinite i tople ljudske priče o raznolikosti kritičkog čitanja, čitalačkoj patničkoj sudbini i sretnom medicinskom razrješenju svakog problema.”

 

U Booksi će doktor predstaviti knjigu i održati demonstraciju sistematskog književnog pregleda na primjeru pacijentice Lize Gorički. Naposljetku, publika će imati priliku iznijeti svoje čitalačke tegobe, a dr. med. dr. med. Ostojić dat će svoje stručno mišljenje. Program moderira Miljenka Buljević.