natječaj

Izložba vinskih pehara i vrčeva – natječaj


mjesto: Sveti Ivan Zelina
organizator: Likovni art dizajn centar Ladica

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na izložbi Zelina 17 / izložba vinskih pehara i vrčeva, koja se održava u Galeriji Žiljak u Sv. Ivanu Zelina, u veljači. Rok za prijavu je 22. siječnja 2017.

Svaki autor može prijaviti 3 djela. Članovi HDLU-a, DDH, ULUPUH i sličnih umjetničkih udruga u inozemstvu, te autori koji su već izlagali na izložbama u organizaciji ARTAREA-e ili LADICA-e, smatraju se pozvanim, te ne podliježu prethodnoj selekciji. Ostali autori podliježu prethodnoj selekciji  na temelju uvida u fotografije rada ili radova, te CV do 14. 01 .2017. Rok za prijavu izlaganja je 22. 01. 2017. Svaki pozvani izlagač participira u trošku organizacije izložbe s kotizacijom u iznosom od 220,00 kuna. Ostali autori, čija djela budu prihvaćena za izlaganje, plaćaju kotizaciju u iznosu od 300,00 kuna

Kotizaciju treba uplatiti na žiro račun br. HR9223600001102189732 u korist LADICA, P.Radića 30, Zagreb. Pod svrha uplate treba upisati: Izložba ZELINA 17, pod Model treba upisati 1, a pod Poziv na broj odobrenja OIB uplatitelja.

Inozemni izlagači, izvan EU, uz pošiljku trebaju koristiti ATA karnet ili djela predati organizatoru ručnom dostavom. Ukoliko djelo daruju organizatoru tada ne plaćaju kotizaciju ali su dužni djelo poslati kao poklon na adresu: Hanibal Salvaro, Pavla Radića 30, 10000 ZAGREB, Croatia, te priložiti proforma fakturu na koj piše GIFT i cijena od najviše 20,00 Eura

Radove treba dostaviti u sjedište Likovnog art dizajn centra LADICA, ulica P. Radića 30/prizemlje lijevo, četvrtak 26.01.2017 od 11 do 13 sati, a može i prije uz telefonsku najavu. Ukoliko se djelo šalje poštom tada je adresa: LADICA, Pavla Radića 30, 10000 ZAGREB.                                                               

Poseban međunarodni žiri, primjenom principa pozitivne selekcije, određuje slijedeća priznanja: Zlatna plaketa za funkcionalno djelo, Zlatna plaketa za alternativno djelo  Zlatna plaketa za humorističko djelo. Svaki autor dobiva besplatno katalog u kojem se reproducira po jedno izloženo djelo od svakog izlagača, te diplomu o sudjelovanju, ukoliko nije dobitnik neke nagrade ili priznanja. Također će imena svih izlagača biti objavljena na posebnom veleplakatu izložbe.

Od prodanih djela organizator usteže proviziju od 25% radi pokrivanja troškova organizacije izložbe. Uz eventualno prodano djelo LADICA izdaje Očitovanje o izvornosti djela. Svako djelo je osigurano protiv otuđenja na iznos do 600,00 kuna, ali ne i protiv loma i oštećenja. Budući je na izložbama u organizaciji tvrtke ARTAREA i centra LADICA bilo zaista malo lomova, to možemo očekivati da ih na ovoj izložbe neće ni biti.

Organizator će posebno brinuti za primjerenu promidžbu izložbe i izlagača obavještavanjem kolekcionara i tvrtki koje su potencijalni kupci.
Autorski honorari od prodanih djela doznačuju se likovnim umjetnicima najkasnije 8 dana po zatvaranju izložbe. Neprodani radovi vraćaju se autorima po zatvaranju izložbe.. Autor izložbe: Hanibal Salvaro, akademik IAC

(M.K., 11.11.2016)