Preskočite na glavni sadržaj

Cirkorama - Laboratorij cirkuske umjetnosti: Zračne akrobacije na užetu

Prvi ovogodišnji laboratorij donosi nam radionicu zračnih akrobacija na užetu sa Hristinom Šormaz. Radionica će se odvijati u AKC Medika, akrobatska dvorana, Pierottijeva 11, 9. i 10. veljače, od 16. do 19 sati.
vrijeme: 09.02.2019. 16 - 19 h
mjesto: Zagreb; AKC Medika, akrobatska dvorana, Pierottijeva 11
url: https://www.facebook.com/cirkorama
Kroz ovu dvodnevnu radionicu ideja je unaprijediti tehniku kroz razne vrste penjanja, statične i dinamične figure, okrete i ljuljanja. Osim toga, koristeći poznate elemente, polaznici će se posvetiti kreiranju sekvenci, istraživanju pokreta i ritma. Zagrijavanje je sastavljeno od specifičnih vježbi snage i koordinacije na podu i užetu, koje će koristiti pravilnom držanju tijela u zraku. Na kraju oba radna perioda slijedi opuštanje, istezanje i masaža.
 
Kotizacija: 200 kn
 
Broj mjesta je ograničen a prijaviti se možete putem obrasca na sljedećem linku.
 
O voditeljici:
 
Hristina Šormaz se počela baviti suvremenim cirkusom 2010.g. Svoje znanje stječe na brojnim radioni-cama kako zračnih akrobacija, tako i drugih cirkuskih disciplina i suvremenog plesa.
Sudjeluje u kreativnom procesu i kao izvođačica u mnogim kratkim performansima i cjelovečernjim predstavama ("Upakovane", "Mali princ", "Everyman", "Radovan") . Kao članica beogradske suvremene cirkuske organizacije Cirkusfera vodi redovne treninge zračnih akrobacija za odrasle. Kao pedagoginja i izvođačica radila je na festivalima suvremenog cirkusa "Cirkobalkana", "Turbul' en Chape", "Circus Eutopia". Tijekom 2017. boravi u cirkuskoj školi Turbul u Nimesu (FR), gdje završava cirkusku pedagogiju i radi kao pedagoginja za djecu, mlade i odrasle. Trenutno često boravi u Zagrebu zbog novog koautorskog projekta "(UN)CONNECTED" s Moranom Radočaj, s kojom osniva "Malinada kolektiv".
 
Laboratorij cirkuske umjetnosti dugogodišnji je program edukacije na polju cirkuske umjetnosti koji organizira Cirkorama. Program se realizira u suradnji s AKC Medika, a sufinanciran je sredstvima Zaklade Kultura nova i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu.