Preskočite na glavni sadržaj

Radionice 'Vodiči po izložbama' u Zagrebu, Rijeci i okolici

Kreativni kolektiv Kombinat u sklopu projekta Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti i Centrom tehničke kulture Rijeka poziva zainteresirane građane dobne skupine iznad 54 godine na sudjelovanje u radionicama 'Vodiči po izložbama' koje će se sastojati od vođenih posjeta izložbama, analize istih i diskusija s polaznicima. Prijave su u tijeku.
vrijeme: 16.02.2019.
mjesto: Zagreb, Rijeka

Provest će se vođenje po izložbama u Zagrebu te Rijeci i okolici.

Prva u nizu radionica u Zagrebu održat će se u subotu, 16. veljače 2019. u Muzeju prekinutih veza.

Sljedeće radionice provest će se u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (ožujak 2019.) i u Memorijalnom centru Lipa pamti u Šapjanama (travanj 2019.).

U srijedu, 27. veljače 2019. u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci održat će se radionica vođenja po izložbi Gorana Trbuljaka, „Nikada do sada viđen rad neviđenog umjetnika“ u terminu od 17:00 do 19:00 sati.

„Vodiči po izložbama” uključuje ciklus besplatnih radionica koje se provode od studenog 2018. do lipnja 2019. godine. Polaznici će kroz navedeno razdoblje posjetiti sveukupno 12 izložbi u i izvan Rijeke, a po završetku ciklusa bit će osposobljeni za samostalno vođenje izložbi.

Radionice koje će se održavati izvan Rijeke, također su besplatne; osiguran je prijevoz, marenda i ulaznice za izložbe pa je potrebno prijaviti se ranije.

Kultura dopolavora – jučer, danas, sutra
je projekt kojemu je jedan od glavnih ciljeva osnaživanje društvene uključenosti i doprinos unapređenju kvalitete života osoba starijih od 54 godine. Kako bi se on ostvario, kroz projekt je organizirano stručno osposobljavanje stručnjaka u kulturi i umjetnika za približavanje umjetnosti i kulture osobama starijim od 54 godine. Tijekom trajanja projekta deset umjetnika i stručnjaka u kulturi polaze edukaciju i stječu znanja o fenomenu dopolavora, psihološkim i kognitivnim osobinama ljudi starije dobi, primjerima dobre prakse projekata koji uključuju publiku dobne skupine iznad 54 godine i metodologiji rada s istom, s ciljem jačanja stručnih kapaciteta u području kulturne i umjetničke medijacije. Primjenom novostečenih znanja, umjetnici i stručnjaci u kulturi osmislili su kreativne radionice za građane dobne skupine iznad 54 godine, poput “Vodiča po izložbama”.

Projekt je dio programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Prijave:

Na radionice se mogu prijaviti zainteresirane osobe starije od 54 godine uz predočenje osobne iskaznice prilikom dolaska na radionice.
Radionice imaju ograničen broj polaznika, a prijave se vrše svekodnevno 9:00 do 17:00 sati putem telefona na broj: +385 (0)91 534 22 97 i mailom na: kombinat@kombinat.hr.
Osoba za kontakt je Lucija Švob, voditeljica radionica „Vodiči po izložbama“.
Prijave za prvo putovanje u Zagreb vrše se do srijede, 13. 02.

http://www.kombinat.hr/
https://www.facebook.com/kolektiv.kombinat