Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za 15. izdanje filmskog festivala 25 FPS

Festival 25 FPS, međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa, raspisao je natječaj za svoje ovogodišnje, 15. izdanje, koje će se održati u Zagrebu od 26. do 29. rujna. Natječaj za autore, filmske umjetnike, producente i distributere otvoren je do 31. svibnja, a prijava i pravilnik su dostupni na festivalskoj web-stranici.
prijava: 31.05.2019
url: https://www.25fps.hr/
 

Organizatori Festivala traže izražajne autorske koncepte, tematske, idejne i estetske iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

 

"Festival 25 FPS promovira i prikazuje inovativne kratkometražne filmove koji istražuju mogućnosti filmskog jezika, pripovijedanja i samoga medija, filmove koji nastaju na granicama rodova i žanrova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti", napominju.

 

Zainteresiranima preporučuju da za "lak i brz prolazak kroz pet koraka prijavnice",  svakako konzultiraju odgovore na često postavljana pitanja, objavljene na njihovim internetskim stranicama.

 

Mogu se prijaviti do tri filma jednog autora, a moraju biti završeni nakon 1. siječnja 2017. i u trajanju do 60 minuta. Ako je film već prijavljivan za prošlogodišnje festivalsko izdanje, ne može ga  se prijaviti ponovno.

 

Odabrani naslovi ulaze u Natjecateljski program 15. izdanja Festivala 25 FPS, a rezultati poziva objavit će se 31. srpnja, na adresi www.25fps.hr.

 

Organizator Festivala 25 FPS je Udruga za audio-vizualna istraživanja 25 FPS. (Hina)