Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan natječaj za nagradu i povelju Julija Benešića za književnu kritiku

Društvo hrvatskih književnika (DHK), Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski DHK i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju Natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, priopćilo je DHK. Natječaj je otvoren do 15. svibnja 2019.!
prijava: 15.05.2019
mjesto: Đakovo
url: http://www.dhk.hr

Nagrada Julija Benešića dodjeljuje se za najbolju knjigu književnih kritika hrvatskog književnog kritičara, objavljenu između 1. lipnja 2018. i 15. svibnja 2019.
 
Povelja uspješnosti Julija Benešića dodjeljuje se književnom kritičaru s područja Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema,  i/ili hrvatskom književnom kritičaru koji djeluje izvan granica Republike Hrvatske, za najbolju knjigu književnih kritika ili niz od najmanje deset književnih kritika objavljenih između 1. lipnja 2018. i 15. svibnja 2019.
 
Na natječaj koji je otvoren do 15. svibnja potrebno je poslati pet (5) primjeraka knjige na adresu: Organizacijski odbor 22., Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, Gajeva ulica 12, 31400 Đakovo
 
Dobitnici nagrada bit će proglašeni na 22. đakovačkim susretima hrvatskih književnih kritičara, koji će se održati tijekom lipnja u Đakovu. (Hina)